Tork biedt twee nieuwe gratis online hygiënetrainingen aan

Tork biedt twee nieuwe gratis online hygiënetrainingen aan

Tijdens de pandemie zijn hygiënestandaarden strenger dan ooit en met het huidige personeelstekort schuurt dat meer dan eens. Dat blijkt uit recent onderzoek van Tork. De schoonmaakleverancier bevroeg schoonmaakmedewerkers en 58 procent daarvan gaf aan dat het soms een uitdaging is om alle stappen van de schoonmaakrichtlijnen te volgen.

Met die resultaten is Tork aan de slag gegaan en daar zijn twee online schoonmaaktrainingen uitgerold. De trainingen zijn gericht op schoonmaak- en zorgpersoneel in verzorgingstehuizen: de Tork Schoonmaak Training en de Tork Schone Handen Training. De inzet is gedragsverandering teweeg brengen door een toegankelijke, interactieve leermethode.

Naast de trainingen, die gratis te volgen zijn, biedt Tork natuurlijk ook slimme hygiëneoplossingen om het personeel te ondersteunen. Het totaalplaatje moet leiden tot een effectievere schoonmaak die wel voldoet aan de hygiëneprotocollen.

Schoonmaaktraining

De Tork Schoonmaak Training is ontwikkeld in samenwerking met gezondheidsprofessionals van de Association for Healthcare Environment en instellingen waar langdurige zorg wordt gegeven. In de training staan de algehele schoonmaak binnen zorginstellingen en het verhogen van de hygiënenorm centraal. De medewerkers wordt kennis en tools aangeboden aan de hand van echte scenario’s uit verpleegtehuizen.

Schone Handen

De Tork Schone Handen Training is volledig gewijd aan handhygiëne, iets dat door de covidpandemie extra in de belangstelling is gekomen. Ook deze training is gemaakt samen met experts en focust op de ‘4 momenten van handhygiëne’ van de Wereldgezondheidsorganisatie. Deze training maakt ook gebruik van realistische scenario’s en moet personeel in zorginstellingen op een boeiende manier bijleren over handhygiëne.

Slimme dispensers

Naast de trainingen brengt Tork zijn slimme dispensers onder de aandacht. Met een hoge vulcapaciteit en een systeem dat aangeeft hoeveel product er nog in de dispenser zit. Zo kan Tork aan het schoonmaakpersoneel doorgeven welke dispenser wanneer bijgevuld moeten worden. Hierdoor lopen bewoners nooit tegen lege dispensers aan en hoeven schoonmaakmedewerkers niet onnodige controles uit te voeren. Daardoor wordt het werk efficiënter en kunnen ze zich meer richten op de bewoners.