CSU nieuwe facilitaire partner Reinier de Graaf Gasthuis

CSU nieuwe facilitaire partner Reinier de Graaf Gasthuis

Vanaf 1 juni is CSU de nieuwe facilitaire partner van het oudste ziekenhuis van Nederland. Het Reinier de Graaf Gasthuis biedt zorg in de regio Delft en heeft daar meerdere onderzoeks- en behandelcentra. CSU zal niet alleen de dagelijkse schoonmaak op zich nemen, maar gaat ook hoteldiensten uitvoeren.

Na een uitgebreid aanbestedingstraject koos het ziekenhuis voor CSU als nieuwe partner. Onder andere kwaliteit en gastvrijheid vormden in dat traject belangrijke criteria. Daarnaast was de wens van het ziekenhuis om de combinatie van schoonmaak en hoteldiensten bij één partner onder te brengen. Facilitair Manager van het ziekenhuis Robbert Jan van der Ent Braat zegt hierover: “Alles wat nodig is om een patiënt te ondersteunen tijdens een opname, zoals een warme ontvangst, het uitserveren van eten en drinken of de begeleiding van familieleden.”

Multi-inzetbaar serviceteam

De schoonmaakmedewerkers van CSU gaan werken op alle locaties van het Reinier de Graaf Gasthuis, in totaal zo’n 75 duizend vierkante meter. De hoteldiensten, die dus bestaan uit persoonlijke dienstverlening rond het bed, zullen voornamelijk plaatsvinden in het Gasthuis in Delft. Om al deze werkzaamheden in goede banen te leiden, stelt CSU een overkoepelende contractmanager aan. “Daarnaast wordt een multi-inzetbaar Serviceteam geïntroduceerd, een concept waarmee CSU al goede ervaringen opdeed in het MUMC+ in Maastricht”, vertelt Districtsmanager van CSU Marcel Mansveld op de website van het schoonmaakbedrijf.

Datagestuurde schoonmaak

Nog één van de criteria waarop CSU is gekozen, is datagestuurde schoonmaak met BE Clean. Dit concept van het schoonmaakbedrijf zet in op het verzamelen van data over de schoonmaak door de schoonmaakmedewerkers op de vloer. Daardoor krijgen schoonmaakbedrijf en opdrachtgever meer inzicht in waar vervuilingsgraden het hoogst zijn, waar het het drukst is in het pand en waar er defecten zijn, waardoor er efficiënter en duurzamer kan worden schoongemaakt. Van der Ent Braat: “Het Reinier de Graaf Gasthuis bestaat al sinds 1252 en heeft in de afgelopen jaren nagenoeg al haar vastgoed in Delft, Naaldwijk en Voorburg, vernieuwd of gerenoveerd. CSU kan dus aan de slag in moderne en intelligente gebouwen en daar hoort een innovatieve manier van werken bij.”

Vernieuwen

Naast de match op bovenstaande criteria en zaken als milieu, training en kwaliteitszorg, delen de twee bedrijven belangrijke kernwaarden. Van der Ent Braat: “Beide zijn ondernemend, vernieuwend en hands-on met daadkracht in een open onderlinge communicatie. Wij hebben er alle vertrouwen in met CSU een zeer ervaren en professionele dienstverlener voor de komende vijf jaar in huis te halen.” Daar sluit Mansveld zich volledig bij aan: “Universiteitsstad Delft staat bekend om vernieuwen én hard werken, een mentaliteit die je proeft bij het Reinier de Graaf Gasthuis. Daar sluiten wij als CSU ons graag bij aan.”