EW Facility Services kijkt uit naar duurzame samenwerking met ITV Studios

EW Facility Services kijkt uit naar duurzame samenwerking met ITV Studios

EW Facility Services haalde vorige maand al het derde schoonmaakcontract binnen met een groot mediabedrijf. Ze verzorgen de schoonmaak voor ITV Studios Netherlands in Hilversum, de producent van programma's als Het Perfecte Plaatje, Married at First Sight en Oogappels. De ervaring van EW in de mediawereld was niet de enige factor die bijdroeg aan de keuze van ITV. De waarden van de twee bedrijven komen op meerdere grote punten goed overeen.

EW haalde de gunning binnen door hun visie op resultaatgericht schoonmaken in een hybride kantooromgeving, het EW vitaliteitsbeleid ‘Sterk in je Werk’ en het thema duurzaamheid. New business manager bij EW Caspar Vijverberg vertelt op de website van EW over het eerste punt. “De mediawereld is een dynamische wereld, waar we deels overdag schoonmaken en resultaatgericht te werk gaan. Hier trainen we onze collega’s op en noemen dit kijken, denken, doen. Een directiekantoor dat niet iedere dag wordt gebruikt, vraagt om een andere schoonmaak dan de ruimte waar een team van editors zich uren opsluit om geconcentreerd de laatste hand aan een veel bekeken programma te leggen."

Ervaring in de mediawereld

Vijverberg vervolgt: "Door onze ervaring in de mediawereld weten onze schoonmakers precies hoe ze hier op in moeten spelen en wat er per afdeling moet gebeuren. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, direct vanaf de start. We hebben daarbij meerdere opdrachtgevers op het mediapark en garanderen hierdoor continuïteit. Collega's van nabijgelegen opdrachtgevers vallen voor elkaar in wanneer dat nodig is.”

Vitaliteit en sociale duurzaamheid

Vijverberg vervolgt met de visie op vitaliteit met het programma Sterk in je Werk. “Sterk in je werk is een programma dat zich richt op sociale duurzaamheid, dus gericht op onze mensen. Het gaat daarbij om gezondheid, ontwikkeling en manieren waarop wij dat als organisatie zo veel en zo goed mogelijk faciliteren. Voorbeelden zijn het inzetten van een ergocoach, het gebruiken van ergonomische hulpmiddelen ter verlichting van de fysieke belasting en het bieden van een groot opleidingsaanbod. Ook bij zaken die het werk overstijgen bieden we ondersteuning, zoals budgetcoaching.” Die focus op vitaliteit en sociale duurzaamheid is er ook bij ITV Studios. Dat blijkt bijvoorbeeld uit hun ondertekening van het Mediapact Respectvol Samenwerken eerder dit jaar.

Klimaatdoelen

Ten slotte staat duurzaamheid wat betreft klimaat hoog op het vaandel van beide partijen. ITV startte in 2021 het project ITV Green, waarin ze de focus leggen op de klimaatdoelen van het mediabedrijf. EW past goed binnen deze visie, aldus Vijverberg. “We werken met duurzame middelen en materialen, zoals gestabiliseerd ozonwater en biobased producten, en verbannen chemische schoonmaakmiddelen uit ons assortiment. Daarnaast verduurzamen we ons wagenpark en stimuleren we het gebruik van openbaar vervoer en de fiets. Ook werken we samen met Nexio Projects om ons CO2-gebruik op locatieniveau inzichtelijk te maken en zo onze impact op het klimaat te reduceren.” Al met al kijken de twee bedrijven uit naar een mooie, duurzame samenwerking.