Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en condensatoren reinigen

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en condensatoren reinigen

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten heeft een nieuwe dienst toegevoegd aan het portfolio: het reinigen van verdampers en condensatoren. Voor bedrijven die werken met koeltechnische installaties, bijvoorbeeld in de voedselindustrie, is het belangrijk dat de verdampers en condensatoren van het apparatuur in orde zijn. Goed reinigen komt de werking, kwaliteit en levensduur van de apparatuur ten goede.

“Daarnaast profiteer je van lagere energiekosten én - het belangrijkst - waarborg je de kwaliteit en efficiëntie van het apparaat.” Verder draagt het bij aan een gezonde en veilige werkomgeving, hogere bedrijfshygiëne, minder CO2-uitstoot en het voldoen aan de voedselveiligheidseisen.

Schimmels en bacteriën

Dolmans legt uit dat corrosie en vervuiling in bijvoorbeeld koelapparatuur een negatief effect kunnen hebben op de warmteoverdracht en luchtstroom. “Vooral voor wie werkt met voedingsmiddelen, is het belangrijk dat er zo min mogelijk schimmels en bacteriën in de werkruimte aanwezig zijn. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen voor de consument.”

Jaarlijks reinigen

Het verschilt per ruimte en type apparatuur hoe snel vervuiling in verdampers en condensatoren optreedt. Vet, stof en schimmels hopen zich redelijk snel op. Gemiddeld dienen verdampers en condensatoren eenmaal per jaar te worden gereinigd.

Lees meer over