Tork introduceert virtuele training: Schone Handen Training

Tork introduceert virtuele training: Schone Handen Training

Tijdens World Hand Hygiene Day (WHHD) op 5 mei doet de Wereldorganisatie (WHO) een oproep aan zorgwerkers om sneller te handelen op het gebied van handhygiëne. Tork grijpt deze dag aan om een nieuwe virtuele training te introduceren voor zorginstellingen. De VR Schone Handen Training voor ziekenhuizen is namelijk uitgebreid om infecties in instellingen voor langdurige zorg te helpen voorkomen. De training ondersteunt het personeel met training en richtlijnen die de naleving op kritische momenten moet bevorderen.

Uit onderzoek van WHO, over Werelddag voor handhygiëne 2021, blijkt dat handhygiëne tot 50 procent van infecties voorkomt die tijdens zorgverleningen worden opgelopen. Daarbij geven 8 op de 10 ondervraagden van een enquête aan zorgverleners de naleving van handhygiëne verder willen verbeteren. De enquête is onder 1207 gezondheidswerkers uitgevoerd door United Minds, namens Tork in samenwerking met UMT, in 2018.

Dagelijkse vaardigheden

Het onderwijsprogramma van Tork biedt een leerervaring voor betere resultaten en gedragsverandering. De nieuwe online en virtual reality trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met hygiëne-experts.
De handleidingen voor het plaatsen van dispensers zijn gebaseerd op ‘My 4 Moments for Hand Hygiene' van de WHO. Onderzoek toont aan dat dispensers voor handhygiëne een aanzienlijke invloed hebben op de naleving van de regels.

Interactief spel

De interactieve simulatie is ontworpen om handhygiënetraining inspirerend te maken, terwijl het personeel in de langdurige zorg wordt uitgerust met de dagelijkse vaardigheden die nodig zijn om handhygiëne op elk moment te waarborgen. Handhygiëne-expert Claire Kilpatrick zegt: "De gedachte dat er een interactieve, virtual reality game bestaat om mensen te betrekken bij het uitvoeren van handhygiëne die past bij hun omgeving, is absoluut een stap vooruit." De training is beschikbaar in meerdere talen in desktop- en VR-formaat.