Gom praat over robotisering in de schoonmaak op het Facto Congres

Gom praat over robotisering in de schoonmaak op het Facto Congres

Robotisering kan uitkomst bieden in het werkveld, bijvoorbeeld om krapte op de arbeidsmarkt te ondervangen en bij fysiek belastende functies. In de schoonmaakbranche worden de mogelijkheden al flink verkend. Gom deelt haar visie en ervaringen over robotisering tijdens het Facto Congres in Nieuwegein.

Charlotte Morijn, Manager Performance Center bij Gom is een van de experts die aan het woord komt tijdens de sessie Robotisering in FM: de (mis)match tussen visie en praktijk. Centraal staat de vraag of er toekomst is voor de inzet van facilitaire robots in de praktijk. Wat zijn de ontwikkelingen, waar liggen kansen, op welke terreinen zou dat kunnen en hoe gaat dat er dan uitzien?

Namens TU in Delft nemen prof. Dr. Ir. David Abbink, hoogleraar ‘mens-robotinteractie’ en Jang Mee Bosman, Manager FM Contracts & Events deel aan dit gesprek.

Mét vakmensen op de werkvloer

Prof. dr. David Abbink deelt zijn visie op dit onderwerp en besteedt onder meer aandacht aan de vraag hoe de toekomst van fysiek werk eruit kan zien.
Abbink is hoogleraar aan de TU Delft met als aandachtsgebied de interactie tussen mens en robot. Goede robotica kan volgens hem alleen ontwikkeld worden mét en vóór vakmensen op de werkvloer.

Match tussen theorie en praktijk

In het expertpanel delen, onder leiding van Mieke Sprinkhuizen (Branchemanager Innovatie bij Gom), Bosman en Morijn hun ervaringen met facilitaire robots in de praktijk.
In hoeverre is er een match tussen theorie en de huidige praktijk? Wat werkt al wel en wat nog niet? Ook prof. David Abbink zal aan het panel deelnemen.

Facto Congres op 21 september a.s.

Het Facto Congres vindt plaats op 21 september in Nieuwegein. Het thema is Futureproof Workplace. Net als vorige edities bestaat het congres uit een plenaire opening en sluiting. Neuropsycholoog prof. dr. Elke Geraerts geeft een presentatie over ‘De Mentale Reset’ en topsportcoach Niels Thijssen over ‘Succesvol falen: stilstaan is vooruitgang’.

FM-professionals kunnen verder meerdere sessies bijwonen, waaronder de sessie Robotisering in FM: de (mis)match tussen visie en praktijk. Ook is het een ideale gelegenheid om te netwerken, er worden immers 300 FM-professionals verwacht.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website van het Facto Congres.