Vliegtuigen reinigen zonder gebruik van water

Vliegtuigen reinigen zonder gebruik van water

THOMS Aviation reinigt vliegtuigen zonder gebruik van water. Hierdoor bespaart het bedrijf per vliegtuig tot wel 5.000 liter aan schoon drinkwater.

Hetzelfde aantal liters stelt THOMS Aviation via Made Blue Foundation beschikbaar als schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. “De reden om dit bedrijf in 2013 te starten is de missie die Wassen zonder water uitdraagt. Met onze zelf ontwikkelde Drywashproducten zijn we in staat om miljoenen liters water te besparen met het reinigen van vliegtuigen. We zitten al op een besparing van 3 miljoen liter water, alleen van de afgelopen zes maanden. De impact is dus enorm," aldus de Thomas de Boer, managing Director bij Thoms Aviation. Zijn bedrijf is ambassadeur van Made Blue.

Video:vliegtuigen schoonmaken zonder water

Belang van water besparen

Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue Foundation, benadrukt het belang van innovatieve oplossingen om water te besparen in tijden van droogte en schaarste: "Nog altijd hebben 771.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Met name vrouwen en meisjes hebben een dagtaak aan het halen van water. Water dat vaak nog vervuild is ook, met veel ziektes en kindersterfte als gevolg. Dan is het extra wrang als je ziet hoeveel water wij in Nederland verspillen. Daarom zijn wij trots op onze ambassadeurs: zij besparen enorm veel water en zetten dat om in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden."

Watertekort in eigen land

“We merken nu zelfs al in Nederland dat klimaatverandering zorgt voor watertekorten", vult Van Dooren aan. "Dat is natuurlijk heel zorgwekkend, maar misschien ook wel eens goed om de vanzelfsprekendheid van schoon drinkwater in ons natte landje tegen het licht te houden en mensen te laten ervaren dat het op veel plekken heel anders is."

Made Blue Foundation is een goed doel dat bedrijven de mogelijkheid biedt om het water dat ze verbruiken, besparen of verkopen om te zetten in evenveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Niet eenmalig maar structureel.