Dionne Bakker ziet vibe-manager als beroep van de toekomst

Dionne Bakker ziet vibe-manager als beroep van de toekomst

Nadat Dionne Bakker was afgestudeerd aan TIO Amsterdam werkte ze in diverse functies bij een grote cateraar. Sinds pakweg anderhalf jaar is ze adviseur Foodservice & Hospitality bij HTC Advies. In een gesprek met Facto, een zusterblad van Service Management, vertelt ze over haar visie op haar werk.

Ik ben veel bezig met de waarde van gezond en lekker eten en drinken in de bedrijfsomgeving. Nu we elkaar daar weer meer ontmoeten, is hier gelukkig meer aandacht voor. Ik zou willen dat het in alle organisaties hoog op de agenda staat. Omdat het bijdraagt aan de vitaliteit van mensen en verbindt en inspireert.

Hospitality vibe creëeren

De meeste kansen voor Facility Management liggen in het creëren van een hospitality vibe in de werkomgeving. En dan gaat het niet over de stoel, tafel of stopcontact, maar over het creëren van een sfeer of ambiance die maakt dat mensen zich prettig voelen en fijn samenwerken. Eigenlijk zou je hiervoor een vibe-manager moeten aanstellen. Dat kon wel eens het beroep van de toekomst worden.

Verborgen kosten zichtbaar maken

De Belangrijkste doorbraak in Facility Management is true pricing in de bedrijfshoreca. Onderzoek laat zien dat als we de verborgen kosten zichtbaar maken, consumenten veel vaker dan we denken bereid zijn de echte prijs voor een product te betalen. Zo kunnen we uiteindelijk de verborgen kosten omlaag brengen. Communicatie is in deze ontwikkeling key.

Het hele interview lees je bij Facto

Rising Star Eline Pot, Facilitair & Hospitality adviseur bij Homestudios

Rising Star Eline Pot (BAM): 'De exacte woorden vergeten ze, maar het...

Maak kennis met Rising Star Eline Pot, Facilitair & Hospitality adviseur bij Homestudios, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft ze?

HEYDAY: 'Hospitality versterkt de algehele dienstverlening van een bedrijf'

HEYDAY: 'Hospitality versterkt de algehele dienstverlening van een...

Door de opkomst van hybride werken voelt het kantoor voor velen minder als een thuis. Dit is precies waar de kracht van hospitality naar voren komt. "Een goede hospitality-professional voegt niet alleen een gouden randje toe aan de ontvangst en gastbeleving, maar versterkt ook de algehele dienstverlening van een bedrijf, inclusief het aantrekken van nieuw talent", zegt Petra de West van HEYDAY Hospitality.

Tim Maathuis, Ketenmanager Gastvrijheid bij Isala Ziekenhuis

Tim Maathuis Ketenmanager Gastvrijheid bij Isala Ziekenhuis

Tim Maathuis is per 1 september 2024 gestart als Ketenmanager Gastvrijheid bij het Isala ziekenhuis. Hij verlaat hiermee zijn huidige positie als Hoofd Hospitality bij het Rode Kruis Ziekenhuis, een functie die hij drie jaar lang vervulde. Maathuis wordt opgevolgd door Sjoerd Brattinga, die beschikt over ruime ervaring in de hospitalitybranche.

HvA Jakoba Mulderhuis (JMH)

Hogeschool van Amsterdam werkt aan inclusieve rustruimtes

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil werk maken van meer inclusief ruimtegebruik op haar campussen. Volgens een recent advies zijn er meer 'bezinningsruimtes' en prikkelarme ruimtes nodig om alle studenten en medewerkers een plek te geven waar zij zich thuis kunnen voelen.