Rosalie den Hertog: Meer focus op welbevinden van medewerkers

Rosalie den Hertog: Meer focus op welbevinden van medewerkers

Rosalie den Hertog-Schwing, Interim & Consultancy Professional bij HEYDAY Facility Management, heeft gekozen voor Facility Management, omdat "het een heel breed vakgebied is". Dat vertelt zij in een interview in Facto, een zusterblad van Service Management.

Rosalie den Hertog-Schwing werkt voor meerdere opdrachtgevers tegelijkertijd. "Ik adviseer bijvoorbeeld over de professionaliseringslag van de facilitaire organisatie van een schoolbestuur (inclusief de bijbehorende basisscholen) of geef advies over de toekomstige werkomgeving in een gemeentehuis."

Ze heeft gekozen voor Facility Management omdat het een heel breed vakgebied is, zo vertelt ze. "Psychologie, bedrijfseconomie, inkoop, gastvrijheid, events komt allemaal voorbij. Daarnaast heb ik altijd al graag iets willen betekenen voor andere mensen."

Focus op geluk van medewerkers

De belangrijkste trend in het vakgebied? "Meer focus op het welbevinden en geluk van medewerkers. Dit is ontzettend belangrijk. De meeste mensen brengen het grootste gedeelte van hun dag door op het werk. Als werkgever kan je zoveel verschil maken in het leven van jouw medewerkers door voor ze te zorgen. Daarbij ben ik honderd procent ervan overtuigd dat zij zich dan ook harder en liever zullen inzetten voor jouw doelstellingen. Ik geloof dat organisaties succesvoller zijn als zij de mens centraal stellen in hun bedrijfsvoering."

Iedere sector is anders

"Facility Management is in iedere sector zó anders", vertelt ze ook. "In de zorg wordt bijvoorbeeld veel aandacht geschonken aan schoonmaak (hygiëne is immers belangrijk). In het onderwijs staat dat op een lager pitje. Ik begrijp dat: hoe meer geld aan schoonmaak wordt uitgegeven, hoe minder geld er over blijft om het onderwijs te verbeteren."

Het hele interview lees je bij Facto