Zeven schoonmaakbedrijven failliet in maart

Zeven schoonmaakbedrijven failliet in maart

In maart 2022 zijn zeven schoonmaakbedrijven, waarvan één eenmanszaak, failliet verklaard. Dat zijn er maar liefst zes meer dan de maand ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS meldt dat er landelijk iets meer faillissementen waren in maart dan in februari. Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 168 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er zeven meer dan in februari. Het aantal uitgesproken faillissementen is nog steeds laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Meer schoonmaakbedrijven failliet

In de schoonmaakbranche gingen er de afgelopen maand zeven bedrijven failliet, waarvan één eenmanszaak. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de maanden ervoor. In februari ging er één schoonmaakbedrijf failliet en in januari waren dat er twee.

In totaal zijn er dit jaar tot nu toe tien schoonmaakbedrijven failliet gegaan, waarvan één eenmanszaak. In 2021 gingen in totaal 25 schoonmaakbedrijven failliet. In dezelfde periode vorig jaar, stond de teller op zes faillissementen in de branche.