Themamiddag SIEV: Kansen op de krappe arbeidsmarkt

Themamiddag SIEV: Kansen op de krappe arbeidsmarkt

Veel bedrijven hebben last van de krappe arbeidsmarkt. Er is meer vraag naar personeel dan aanbod. Daarom houdt mkb-branchevereniging Schoonmaken Is Een Vak (SIEV) de themamiddag Kansen op de krappe arbeidsmarkt op donderdag 29 juni bij Numatic in Alphen aan den Rijn.

Leden ontmoeten tijdens de bijeenkomst de bekende Henry én stappen de ‘future islands’ op, de toekomstige wereld van reiniging. Daarnaast gaat SIEV dieper in op de uitdagingen en kansen waar schoonmaakbedrijven in de huidige arbeidsmarkt mee te maken hebben.

Succesvol medewerkers werven

Na het ontvangst met koffie en thee vertelt Mathieu van Druenen, landelijke adviseur werkgeversdienstverlening UWV, hoe je als ondernemer ervoor kunt zorgen dat mensen met een uitkering bij jou aan de slag kunnen gaan. Ook Stef Martens van Social Cleania is te gast als spreker. Hij vertelt hoe je succesvol medewerkers kunt werven via Facebook 2.0.

Oekraïners aannemen

Stephanie Stam van Qambium schreef het boek 'Hoe dan?' over anders(om) denken bij het vinden, verbinden én loslaten van talent. Ook zij geeft een presentatie. Tijdens het rondetafelgesprek praten Mathieu van Druenen, Stephanie Stam, Anajah Quentin (Qcleaning) en Frank Verberne (Multi-Service) over hoe je omgaat met het aannemen van Oekraïners. Waarmee moet je rekening houden en wat zijn hun ervaringen?

Sectoranalyse

Laetitia Simonic, vice-voorzitter SIEV, licht deze middag kort de sectoranalyse van de schoonmaakbranche toe. Ook staat er een rondleiding door Numatic op het programma, waarbij bezoekers een goede indruk krijgen van nieuwe schoonmaakmachines en - methoden.

Aanmelden

De themamiddag start om 13.30 uur en wordt aan het einde van de middag afgesloten met een walking buffet. Leden van SIEV die bij deze middag aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden tot 29 juni.