VSR organiseert zomerevenement in het Nationaal Militair Museum

VSR organiseert zomerevenement in het Nationaal Militair Museum

Het VSR Zomerevent vindt plaats op woensdagmiddag 6 september in het Nationaal Militair Museum in Soest. Dominique Schreinemachers, militair vlieger in de Luchtmacht, is de gastspreker. Thema's die langskomen zijn: samenwerken, leiderschap, mentale en emotionele wendbaarheid en communicatie.

Wat is jouw missie?! is de vraag die centraal staat tijdens het zomerevenement. Schreinemachers wil deze vraag beantwoorden door de deelnemers op een andere manier te laten kijken naar het leven, naar elkaar, naar het team en vooral naar zichzelf. Schreinemachers is een van de weinige vrouwelijke militair vliegers van de Luchtmacht. Ze is opgeleid door oud Vietnam veteranen en heeft veel uitdagende trainingen en missies uitgevoerd, waaronder de missie naar Afghanistan waarbij ze met haar helikopter werd neergeschoten door de Taliban.

Het programma

Het VSR Zomerevent start om 14.00 uur waarbij deelnemers welkom worden geheten door Diane van Dijk, voorzitter VSR, en een toelichting krijgen op VSR-actualiteiten. Vanaf half drie neemt Schreinemachers de toehoorders een uur mee in haar verhaal. Vervolgens krijgen deelnemers een uur de tijd om onder leiding van gidsen een rondleiding door het museum. Het evenement sluit om half 5 met een netwerkborrel.

Aanmelden voor het evenement kan voor 25 augustus.

Het VSR Zomerevent komt eraan

Het VSR Zomerevent komt eraan

Op 4 september viert VSR de zomer op haar jaarlijkse Zomerevent. Onder het genot van een hapje en een drankje, met de laatste zonnestralen van het jaar en nog met het de vakantieblos op je wangen, wordt je bijgepraat over VSR-actualiteiten en krijg je een uniek kijkje in de wereld van de Efteling.

SIEV sluit zich aan bij Vereniging Schoonmaak Research

SIEV sluit zich aan bij Vereniging Schoonmaak Research

Het bestuur van schoonmaakbranchevereniging Schoonmaken is een vak SIEV meldt dat ze zich hebben aangesloten bij het kenniscentrum Vereniging Schoonmaak Research (VSR). De Keurmerken van SIEV zijn weliswaar gebaseerd op het vriendelijkere LOSK-systeem, maar dat weerhoudt de vereniging er niet van om van de goede activiteiten van VSR gebruik te willen maken.

Foto: Dominique Egging Fotografie

VSR Voorjaarsbijeenkomst: "Nemen we voortaan de menselijke afslag?"

Het centrale thema van de VSR Voorjaarsbijeenkomst op 28 mei 2024 was De Mens. Deelnemers reisden naar De Groene Afslag in Laren af, waar ze werden geïnspireerd met een programma voor een bewuster en duurzamer schoonmaakleven, mét aandacht voor de mens. Ariane van Mancius belichtte de trends over de veranderende consument (Gen Next) en zeven sprekersduo's deelden in een carrousel hun initiatieven op het gebied van begeleiden, ontwikkelen en faciliteren van schoonmaakmensen.

VSR geeft update over lopende onderzoeken microvezeldoeken en gezonde werkplek

VSR geeft update over lopende onderzoeken microvezeldoeken en gezonde werkplek

Vereniging Schoonmaak Research (VSR) is voortdurend bezig met onderzoeken en projecten om haar leden te ondersteunen bij de professionalisering van het schoonmaakvak. Op dit moment is er een aantal onderzoeken en projecten gaande, waarover de vereniging een update presenteert.