Wetrok lanceert reinigingsrobot Marvin

Wetrok lanceert reinigingsrobot Marvin

Wetrok lanceert de hybride reinigingsmachine Marvin. Robot Marvin is een ondersteunende schrobmachine en schoonmaakrobot in één en kan handmatig en autonoom werken.

Marvin is op twee manieren in te zetten: als schrobzuigmachine en als autonome robot dankzij het Teach & Repeat-principe. Na de eerste handmatige opstart onthoudt Marvin de tour en werkt volledig autonoom tijdens de volgende inzet. De hybride robot heeft 1.400 m2 oppervlaktecapaciteit. Daarnaast vermijdt Marvin zelfstandig obstakels: ‘’Of ze nu stilstaan of bewegen,’’ belooft Wetrok. Veiligheid staat voor Wetrok voorop, dus Marvin is uitgerust met sensoren, camera’s en ultrasone sensoren.

Handmatig en autonoom

Gegevens die robot Marvin verzameld worden gecodeerd verzonden en voldoen aan de hoogste eisen voor gegevensbescherming. De rapportage bestaat uit: hoe het werkt, wat Marvin bereikt heeft en waar de robot is. ‘’Compact en wendbaar als een handbediende schoonmaakmachine, maar slim en volledig autonoom. Dankzij de technologie is Marvin eenvoudig te bedienen en maakt het hybride gebruik mogelijk,’’ aldus Mark Meng, Head Business Unit Machines. Ariste Baumberger, CEO Honegger AG, voegt toe: "Wij hebben ons ten doel gesteld de toonaangevende digitale facilitaire dienstverlener in Zwitserland te worden. Daarbij willen we onze klanten oplossingen uit één hand aanbieden, ook voor complexe technische opdrachten. Om dit te bereiken werken we samen met nationale en internationale strategische partners zoals Wetrok. Het gebruik van autonome technologie, zoals de Robomatic Marvin, is hierbij een cruciaal stukje van de puzzel."

Zie hier de teaserfilm van robot Marvin.