Amsterdams bedrijf ontwikkelt machine voor recyclen plastic

Amsterdams bedrijf ontwikkelt machine voor recyclen plastic

Perfect Vloerenonderhoud heeft een machine ontwikkeld om plastic afval eenvoudig te kunnen recyclen. De Perfect Plastic Recycling Machine verwerkt plastic tot kleine korrels, die vervolgens kunnen worden gebruikt om nieuwe verpakkingen van te maken.

“Vooralsnog is het eerste exemplaar geplaatst bij Perfect Vloerenonderhoud op onze eigen locatie in Amsterdam”, vertellen Memiş Öztürk en Roel Vlootman, die samen het directieteam van Perfect Vloerenonderhoud vormen. De machine kan ook voor derden worden ingezet: “We zijn in staat om het plastic bij onze klanten en relaties in de Randstad op te halen en het op onze bedrijfslocatie in deze shredder te verwerken. In overleg kunnen we hierover afspraken maken. De Perfect Plastic Recycling Machine is uitstekend geschikt om in te zetten voor schoonmaakbedrijven en eigen diensten, die bijvoorbeeld op kantoren, middelbare scholen en zorginstellingen schoonmaken en met veel plastic afval te maken hebben.”

Veel belangstelling voor recyclen plastic

Naast deze ophaal- en verwerkingsdienst biedt Perfect Vloerenonderhoud meer. Vlootman: “Uiteraard overwegen we nadrukkelijk om op basis van onze ervaringen de Perfect Plastic Recycling Machines op grotere locaties te plaatsen, waar veel plastic afval van jerrycans, flessen en flacons is. Koop en onderhoud van de Perfect Plastic Recycling Machine is dan via ons uiteraard mogelijk. We hebben al diverse inventariserende gesprekken gevoerd, waaruit bleek dat de belangstelling hiervoor groot is.”

Basis voor nieuw verpakkingsmateriaal
De shredder versnippert lege plastic verpakkingen van bijvoorbeeld jerrycans of flacons. Wat overblijft, zijn wat korrels en dus aanzienlijk minder volume, die de basis kunnen vormen voor nieuw verpakkingsmateriaal. Öztürk: “Er zijn ook mogelijkheden om deze korrels van bedrijven te laten verwerken. Maar aan het ophalen van niet gesorteerde plastic korrels door afvalbedrijven kunnen kosten verbonden zijn, zoals dat nu ook met het ongesorteerde grove plastic het geval is.

Lees ook:
Gelderland op weg naar economie zonder afval
Gom kiest voor ’s werelds eerste Cradle-to-Cradle afvalzakken