Yasin Bokadid: De 5 voordelen van het inhuren van een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf

Yasin Bokadid: De 5 voordelen van het inhuren van een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf

Als bedrijf wil je een betrouwbaar schoonmaakbedrijf inhuren. Eentje die netjes schoonmaakt en zorgt dat de spullen van een bedrijf niet alle richtingen opvliegen en blijven waar ze blijven. Maar naast betrouwbaarheid is er nog een andere component die erg belangrijk is geworden bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf en dat is milieuvriendelijkheid.

Milieuvriendelijk schoonmaken is zoveel meer

Milieuvriendelijkheid wordt vaak gezien als het reinigen met milieuvriendelijke artikelen en that’s it. Maar het is zoveel meer. In dit artikel leg ik je uit wat voor voordelen een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf met zich meebrengt voor een inhurend bedrijf.

1. Productiever personeel

De meeste schoonmaakmiddelen bevatten chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit kan zorgen voor irritaties aan ogen en luchtwegen en leidt misschien  tot ziektes. Een groen schoonmaakbedrijf maakt met schone en milieuvriendelijke producten schoon wat zorgt voor minder ziektes bij het personeel. Het inhuren van een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf draagt dus bij aan de productiviteit van het personeel door chemicaliënvrije middelen te gebruiken.

2. Geen extra belasting van je budget

Een groen schoonmaakbedrijf inhuren brengt geen extra kosten met zich mee omdat ten eerste de producten niet duurder zijn dan traditionele schoonmaakmiddelen. Ten tweede is het zo dat een ècht groen schoonmaakbedrijf haar personeel met de fiets, elektrische scooter of elektrische auto naar het werk laat komen zodat dit minder kosten met zich meebrengt. Om maar te zwijgen over de belasting van het milieu.

3. Verrassend goede producten

Dat een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf werkt met met groene producten is wel duidelijk. Alleen is het belangrijk om te realiseren dat deze producten tegenwoordig net zo goed, zo niet beter zijn dan traditionele middelen. Met groene producten ben je dus altijd verzekerd van een schoon kantoor.

4. Milieuvriendelijke aanvullende producten

Er zijn meer schoonmaakproducten dan alleen de producten waarmee de vloer, de muren en de bureau’s worden schoongemaakt. Er zijn namelijk ook handzeep, toiletpapier, vouwhanddoekjes, vaatwasmiddelen  en luchtverfrissers. Al deze producten dienen milieuvriendelijk te zijn en brengen een voordeel mee voor de al eerder aangehaalde gezondheid van het bedrijf. En vergeet vooral niet de status van een bedrijf als het zich groen gedraagd.

5. Milieuvriendelijke aanvullende diensten

Als u een milievriendelijk schoonmaakbedrijf inhuurt dan dienen ook de aanvullende diensten groen te zijn. Denk hierbij aan glasbewassing, gevelreiniging, vloeronderhoud en tapijtreiniging. Vraag hier altijd naar als u met een schoonmaakbedrijf in gesprek bent.

Yasin Bokadid, directeur van Boen Groen.

Lees ook:
Schoonmaakbedrijf Boen Groen gaat echt ver (zelfs schoonmakers op de fiets naar hun werkplek)
Khadija Tahiri: Nooit meer onzichtbaar