Succes Schoonmaak zet in op duurzame schoonmaakoplossingen

Succes Schoonmaak zet in op duurzame schoonmaakoplossingen

Door te kiezen voor duurzame schoonmaakartikelen is het Succes Schoonmaak in 2022 gelukt om flink te besparen op grondstoffen. Voor deze prestatie heeft het bedrijf een certificaat ontvangen van Werner & Mertz Professional Benelux.

Op het certificaat staat vermeld welke concrete besparingen op het milieu zijn behaald. Het gaat om 339 kg ruwe olie, 125 kg plastic en 1.063 kg koolstofdioxide.

CO-2 Bewust Certificaat

Het Volendams familiebedrijf heeft tevens het CO2-Bewust Certificaat behaald. Hiermee voldoet het bedrijf met het uitvoeren van de industriële schoonmaakwerkzaamheden aan Niveau 3 van het handboek CO2-Prestatieladder. “Wij zijn trots dat we dit niveau mogen behouden.”

Welzijn van medewerkers

Succes Schoonmaak telt zo’n 500 schoonmaakmedewerkers. Duurzaamheid staat hoog op de prioriteitenlijst van het bedrijf. Dat blijkt onder meer uit de aandacht voor het welzijn van de medewerkers. “Wij geloven dat onze mensen het verschil maken. Daarom staat het belang van hun duurzame inzetbaarheid voorop. Wij besteden aandacht aan de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers met ons Welzijn+ menu.”

Ecolabel

Duurzaam werken vertaalt zich ook in het werken met producten die voorzien van het Ecolabel. “We kiezen waar mogelijk voor cradle-to-cradle materialen en reduceren water-, chemicaliën- en papierverbruik. Duurzaam betekent ook papierloos werken. Daarbij past digitalisering goed in onze toekomstvisie. We werken via de Facility App met een digitaal dashoard.”