Sustainability Manager Cedric Radtke (CWS) wil duurzaamheid impuls geven

Sustainability Manager Cedric Radtke (CWS) wil duurzaamheid impuls geven

Om duurzame ontwikkeling nog meer een impuls te geven binnen het bedrijf, heeft CWS Cleanrooms een nieuwe functie in het leven geroepen: Sustainability Manager. Cedric Radtke is hiervoor aangetrokken. Inmiddels is hij ongeveer een maand aan het werk in zijn nieuwe baan. "Door duurzaam te gaan denken, onze conventionele denkwijze te doorbreken en nieuwe technologieën te implementeren, kunnen we innovatie stimuleren."

Radtke wil een kader te scheppen waarin duurzaamheid kan groeien op een waarde- en doelgerichte manier. “Dat betekent dat ik de duurzaamheidsstrategie en – initiatieven binnen Cleanrooms aanstuur en onze ambitieuze teams ondersteun in hun dagelijkse werk. Daarnaast wil ik onze cultuur en mentaliteit op het gebied van duurzaamheid nog verder verdiepen. Ik hou me bezig met de implementatie van regelgeving, het verzorgen van beleid of richtlijnen en eisen van stakeholders, zodat mijn collega’s zich kunnen richten op het ontwikkelen en uitvoeren van duurzame business.”


Energie- en grondstoffenbeheer

In de korte periode dat hij nu rondloopt binnen CWS, ziet Radtke dat duurzaamheid een belangrijk thema is binnen het bedrijf. “We hebben al grote vooruitgang geboekt, bijvoorbeeld op het gebied van energie- en grondstoffenbeheer. Toch is het mijn doel om deze maatregelen verder te verbeteren.” Hij vervolgt: “Met duurzaamheid als kernwaarde kunnen wij succes op lange termijn ontwikkelen en de beste worden in onze dagelijkse activiteiten om de impact op het milieu te beperken. En kunnen wij waarde creëren voor toekomstige generaties en uiteindelijk ook voor de maatschappij.”

Verantwoordelijkheid

De nieuwe Sustainability Manager is ervan overtuig dat iedereen in staat is om bij te dragen aan een toekomst die het waard is om in te leven. “Wij als bedrijven hebben de verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij en het milieu om deze problemen aan te pakken. Voor mij betekent duurzaam leiderschap een stap verder denken om waarde te creëren voor toekomstige generaties. Door duurzaam te gaan denken, onze conventionele denkwijze te doorbreken en nieuwe technologieën te implementeren, kunnen we innovatie stimuleren, onze emissies en ons gebruik van hulpbronnen beperken en de kostenefficiëntie verhogen.”