Drop2Drink wint CSU Innovatie Award

Drop2Drink wint CSU Innovatie Award

De winnaar van de CSU Innovatie Award 2023 is bekend. Jeroen Renders van Drop2Drink mocht woensdag de felbegeerde award in ontvangst nemen tijdens het CSU Congres. De prijswinnende innovatie liet de andere twee finalisten NANDO en iTapToo achter zich.

De Drop2Drink unit filtert hemelwater tot schoon drinkwater van de Nederlandse standaard. Dit decentrale filtersysteem is compact, zelfreinigend, kostenefficiënt en filtert zonder toevoegingen. Renders: “We streven ernaar om het gebruik van regenwater als bron te vergroten. Deze innovatie dient niet alleen als een flexibele aanvulling op het centrale watersysteem (bijvoorbeeld in het buitengebied), maar draagt tevens bij aan waterbesparing, CO2-reductie en het verminderen van infrastructuurkosten in landelijke gebieden.”

De CSU Innovatie Award is een innovatieprijs voor de meest impactvolle innovatie voor de facilitaire branche, die jaarlijks wordt uitgereikt. Ondernemers, start-ups en studenten kunnen hun innovatieve idee, die bijdraagt aan een slimmere, schonere en duurzame toekomst, aanmelden. Een vakjury kiest uiteindelijk zes kandidaten, die hun innovatie mogen pitchen. De jury kiest twee finalisten en het publiek kiest door te stemmen voor de derde finalist. Dit jaar waren de finalisten Drop2Drink, NANDO en iTapToo.  Na de bekendmaking van de winnaar, Drop2Drink, stromen de felicitaties binnen op social media, zoals ‘Wat een mooi innovatief product!’ en ‘Terechte winnaar, potentieel enorme impact.’

Verder ontwikkelen

Het winnen van de award betekent dat de innovatie uitgebreid onder de aandacht wordt gebracht in de facilitaire branche. Ook krijgt de winnaar begeleiding van de juryleden, professionals met veel expertise en een groot netwerk, bij de doorontwikkeling van de innovatie. Daarnaast hoort bij de titel een investeringsbudget van € 10.000,-  en een marketing-boost.

Dat het balletje daarna hard kan gaan rollen, bewijst duurzame blokzeepdispenser LESSEAU, winnaar van 2022: “Na het winnen van de CSU Innovatie Award hebben wij een grote boost gekregen. Wij zijn bij veel nieuwe klanten, waaronder klanten van CSU, vloeibare zeep aan het vervangen voor onze LESSEAU blokzeep. Onze missie krijgt steeds meer vorm. Dit jaar gaan wij ook de Europese markt op.”