Winnaar NK Glazenwassen en Snelste glazenwasser van Nederland bekend

Winnaar NK Glazenwassen en Snelste glazenwasser van Nederland bekend
©Clean Totaal

Afgelopen 15 november stonden de Schoonmaak Vakdagen in het teken van glazenwassen. Tijdens het NK Glazenwassen werd zowel de glazenwasser van het jaar, als de snelste glazenwasser van Nederland uitgeroepen.

Tijdens de vijfde editie van de beurs was glasbewassing als vast item uiteraard weer aanwezig. Verschillende professionals uit het vak lieten hun vaardigheden zien, waarbij sommigen inzetten op de overall prestatie voor het NK en anderen puur op de snelheid voor de wedstrijd snel glazenwassen.

Winnaar NK Glazenwassen

Tijdens het NK keek de jury kritisch naar onder meer ergonomie, veiligheid, methodiek en resultaat. De winst ging naar een oude bekende: Sven van der Burgh, eigenaar van Go Softwash & Glazenwassersberdrijf in Goeree-Overflakkee. Hij schrijft de eerste plaats nu voor de derde keer op zijn naam. Volgens de jury deed hij het goed op alle vlakken, dus het was duidelijk dat hij de winnaar was. Van den Burgh is er trots op de titel van Nederlands kampioen glazenwassen nogmaals te mogen dragen. De tweede plaats ging naar Raymond Derrez van Derrez Glazenwasserij uit Heerlen en Jurgen Verwoerd, ook van Go Softwash & Glazenwassersbedrijf, stond op de derde plaats.

Snelste glazenwasser van Nederland

Waar het bij het NK ging om het gehele plaatje, was er ook de zoektocht naar de snelste glazenwasser. Met een eindtijd van 11,42 seconden om zijn ruiten te wassen, mag Niklaas Larkens van De Jong Facilitaire Diensten zich de snelste glazenwasser van 2023 noemen. Daarmee was hij bijna 3,5 seconden sneller dan de nummer twee en kwam hij ook in de buurt van het wereldrecord van 9,14 seconden. De tweede plaats ging naar Jean Pierre van JP Bedrijfsdiensten en de derde naar Bartek Hana van Go Softwash & Glazenwassersbedrijf.

Lees ook: