Ervaar duurzame producten Tork op Horecava 2024

Ervaar duurzame producten Tork op Horecava 2024

Van 8 tot en met 11 januari 2024 vindt horecabeurs Horecava weer plaats. Ook producent van hygiëne-oplossingen Tork zal hier aanwezig zijn om de nieuwste producten te introduceren. Daarbij staan thema's als duurzaamheid en innovatie hoog op de agenda.

Tork neemt onder andere de CO2-neutrale dispensers, de 2-in-1 schuur- en reinigingsdoek en de constante luchtverfrisser mee naar de Horecava. Deze producten zijn volgens de fabrikant bij uitstek mooie oplossingen op het gebied van verbeterde hygiëne en duurzaamheid. Bezoekers van de beurs kunnen de producten live ervaren.

Duurzame certificering

Niet alleen neemt Tork haar duurzame dispensers mee, maar ze introduceren ook een CO2-neutrale certificering voor een selectie van de bestaande dispensers die ze in het assortiment hebben. In totaal krijgen 27 dispensers van Tork de certificering, door een combinatie van koolstofvermindering en -compensatie tijdens de gehele levenscyclus van de producten. De dispensers worden bijvoorbeeld geproduceerd met gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit.

Dispensers

“De dispensers zijn niet alleen effectief in het bieden van uitstekende hygiëne, maar dragen ook bij aan het verbeteren van het milieu. De certificering zal de duurzaamheidsambities van onze klanten ondersteunen”, aldus Renée Remijnse, directeur duurzaamheidseconomie bij moederbedrijf Essity. Naast een duurzamere productie, werkt Tork ook samen met Close The Loop om de dispensers te recyclen en volledig te verwerken tot nieuwe dispensers. Daarnaast investeert Tork in klimaatprojecten van ClimatePartner om koolstofuitstoot te compenseren en lokale bevolkingen te ondersteunen.

Frisse keuken en sanitaire ruimte

Naast de dispensers neemt Tork dus de 2-in-1 schuur- en reinigingsdoek en de constante luchtverfrissers mee. Met deze eerste kan horecapersoneel efficiënt verschillende soorten oppervlakken schoonmaken, ook oppervlakken die moeilijk bereikbaar zijn. De constante luchtverfrisser is een nieuw systeem dat sanitaire ruimtes tot 90 dagen constant een frisse beleving geeft. Geuren worden zonder drijfgas gelijkmatig en continu door de ruimte verspreid en hij is gemakkelijk te gebruiken, bij te houden en te onderhouden.

De Horecava vindt dus plaats van 8 tot en met 11 januari in de RAI Amsterdam. De stand van Tork vind je in hal 11, stand 400.

Lees ook: