Tork lanceert luxe (hand)zeep op basis van natuurlijke ingrediënten

Tork lanceert luxe (hand)zeep op basis van natuurlijke ingrediënten

Bij een chique hotel, restaurant of kantoor passen luxe producten. Tork lanceert daarom drie nieuwe luxe zepen die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. De schuimhandzeep en de luxe vloeibare handzeep bevatten bovendien natuurlijk magnolia-extract, dat bekend staat om zijn ontspannende werking.

De luxe schuimhandzeep en de luxe vloeibare handzeep bestaan bijna volledig (94 en 95 procent) uit natuurlijke ingrediënten en zorgen voor een aangenaam gevoel tijdens het handen wassen. Een derde nieuw product waarmee Tork haar assortiment uitbreidt naar lichaams- en haarverzorging is de luxe hair & body douchezeep. Dit product is een combinatie van shampoo, conditioner en hydraterende douchecrème en bevat 94 procent natuurlijke producten, waaronder Arganolie.

Alle drie de producten zijn dermatologisch getest en hun verbeterde formules voldoen aan de strenge criteria van het nieuwe EU Ecolabel. Daarnaast zit de zeep in een dispenser die met de ‘Easy to Use’ certificering² makkelijk kan worden bijgevuld. “Gasten van vooraanstaande hotels, restaurants, spa's en sportscholen verwachten een aangename sanitaire ervaring”, zegt Essity's Verena Ristau, Senior Product Manager van zepen, desinfecterende middelen en luchtverfrissers. "Onze drie nieuwe producten voldoen aan de verwachtingen op het gebied van duurzame hygiëne.”

Virussen en bacteriën

Andere recente introducties zijn de antimicrobiële vloeibare handzeep en de geurneutraliserende vloeibare handzeep, beide gericht op koks en andere keukenmedewerkers. De antimicrobiële vloeibare handzeep met plantaardige ingrediënten is een effectief middel tegen virussen en bacteriën, is zacht voor de handen en helpt voedsel en vetresten te verwijderen. Om penetrante etensgeuren zoals knoflook en vis van de handen te verwijderen is de geurneutraliserende vloeibare handzeep een uitkomst.

Lees ook:

Blog Mark Wilcox (OBE): Mogelijkheid verspreiding virussen buiten toiletruimtes

Blog Mark Wilcox (OBE): Mogelijkheid verspreiding virussen buiten toiletruimtes

Het goed wassen van de handen met water en zeep na gebruik van het toilet, is essentieel voor het doden van ziektekiemen en het verwijderen van microben op de handen. Het drogen van de handen voltooit het proces en is nodig, omdat vochtige of natte handen infecties gemakkelijker verspreiden. Maar wat als deze processen niet fatsoenlijk worden uitgevoerd?

Vaker handen wassen ook van belang buiten zorgomgevingen

Vaker handen wassen ook van belang buiten zorgomgevingen

In ziekenhuizen en andere zorgomgevingen staat het belang van een goede handhygiëne bovenaan de agenda. Er worden echt levens mee gered. Maar dat betekent niet dat vaak genoeg je handen wassen in andere (werk)omgevingen niet ook belangrijk is. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers vaker hun handen wassen?

ETS-campagne belicht belang goede handhygiëne

ETS-campagne belicht belang goede handhygiëne

Al meer dan vijftien jaar lang onderzoeken wetenschappers wat de beste manier is om de handen te drogen. Het European Tissue Symposium (ETS) zet nu een campagne op touw om aandacht te krijgen voor deze ontwikkeling op het gebied van wetenschappelijke onderzoek naar handdroging.

World Hand Hygiene Day brengt belang handhygiëne zorgprofessionals onder aandacht

World Hand Hygiene Day brengt belang handhygiëne zorgprofessionals onder aandacht

Op 5 mei organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) World Hand Hygiene Day (WHHD), een jaarlijkse oproep aan zorgprofessionals om hun handhygiëne te verbeteren. Dit jaar neemt Tork voor de negende keer op rij deel aan het initiatief. Torks doel: de wereldwijde gezondheidszorg optimaliseren door middel van handhygiëne.