Op kleine schaal afval scheiden met Vriflex

Op kleine schaal afval scheiden met Vriflex

Een innovatie op het gebied van afvalscheiding is Vriflex. Hiermee is het mogelijk om een afvalbak bestemd voor één afvalstroom te upgraden naar een afvalscheiding station voor meerdere afvalstromen, zoals GFT, PMD, Papier en Rest.

Vooral voor de recreatiebranche is dit praktisch, wanneer er geen mogelijkheid is om nog een afvalbak te plaatsen in een accommodatie. De Vriflex van Wecovi Service past op bijna elke (afval)bak, vat of ton. De vorm en de omtrek maakt daarbij niet uit. De montage is eenvoudig en te doen zonder gereedschap.

Het flexibel raamwerk wordt over de inworp onder de rand van de afvalbak gespannen. Vervolgens worden de afvalzakken in het middelpunt en aan de buitenkant vastgeklemd aan het raamwerk en de afvalbak. De inworp is per module verstelbaar en kan worden aangepast aan de betreffende soort afval.  Een sticker geeft aan welke afval waar in gegooid mag worden. Het voordeel is dat je het totale volume van de afvalbak kan blijven benutten. De hoeveelheid afval die er maximaal per module in past is afhankelijk van de inhoud van de afvalbak en de gebruikte afvalzakken.

Lees meer: