Nelis Company valt onder de vleugels van Facilicom Group

Nelis Company valt onder de vleugels van Facilicom Group
Ian Smeyers en Wendy Aendekerk.

De handtekeningen zijn gezet: sociale onderneming Nelis Company wordt onderdeel van Facilicom Group. Het bedrijf krijgt een meerderheidsaandeel. Nelis Company blijft wel onder eigen naam opereren. Met de overname verwachten beide partijen nog meer sociale en positieve impact te kunnen maken en kansengelijkheid te bevorderen.

Nelis Company is het eerste PSO30+ en Code Sociaal Ondernemen geregistreerde bedrijf dat door een grote commerciële organisatie wordt overgenomen. Concreet betekent de overname de talenten die een leerwerktraject bij Stichting Nelis volgen of een kort dienstverband bij Nelis Company hebben, doorstromen naar één van de divisies van Facilicom Group. Stichting Nelis heeft een prioriteitsaandeel, en een deel van de winst moet gereserveerd worden voor de impact doelstelling. Dat maakt dat de samenwerking tussen beide partijen niet alleen financiële waarde heeft, maar juist ook impact gedreven is.

Ian Smeyers, Directeur van Nelis Company, blijft betrokken als adviseur bij Facilicom Group. Hij is trots dat hij in zijn nieuwe rol als Impact Lead de sociale impact van het bedrijf verder kan uitbreiden. “Onze uitdaging ligt in het ondersteunen van jongeren bij het behouden van hun werk. We geloven dat persoonlijke zorgen invloed hebben op werk, dus pakken we in samenwerking met Stichting Nelis problemen aan op andere levensgebieden met bijvoorbeeld juridische bijstand, huisvesting, budgetcoaching en schuldhulp. Bovendien valt het ons op dat mensen vaak gelabeld worden, terwijl ze verlangen naar erkenning, liefde en aandacht. Bij Nelis maken we geen onderscheid en geven we iedereen aandacht met een vleugje humor en directheid. Zo geven we net dat juiste duwtje in de rug.”

Wendy Aendekerk, HR Directeur van Facilicom Group, is blij met de komst van Nelis Company binnen het bedrijf. “Wij zijn een sociaal duurzame werkgever en stellen alles in het werk om ál onze medewerkers arbeidsmarktperspectief te bieden. Juist de werknemers voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Ons team van Buitengewoon levert hier al een waardevolle bijdrage aan en we kijken er naar uit om samen met Ian de komende tijd nog meer ongekende talenten te begeleiden naar werk en een duurzame toekomst op de arbeidsmarkt.”

Positieve impact

Ook Smeyers ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “Facilicom is met meer dan 21.000 werknemers een van de grootste werkgevers van Nederland. Samen met Nelis Company en het PSO30+ keurmerk, mijn ervaring, en de intrinsieke motivatie vanuit de onderneming, ben ik ervan overtuigd dat we een positieve impact zullen hebben op het leven van veel ongekende talenten. Samen worden we een impactvolle speler van formaat!”

Lees meer: