Fennemiek Gommer is nieuwe aanwinst van Algemeen Bestuur Facilicom Group

Fennemiek Gommer is nieuwe aanwinst van Algemeen Bestuur Facilicom Group
Fennemiek Gommer, per 30 augustus lid Algemeen Bestuur Facilicom Group

Met de komst van Fennemiek Gommer bestaat het Algemeen Bestuur van Facilicom Group nu uit zeven leden. "Met haar ruimschootse ervaring in innovatietrajecten bij bedrijven vormt zij als niet-uitvoerend lid een waardevolle aanvulling op het bestuur", stelt de facilitaire dienstverlener. Gommer gaat met veel enthousiasme aan de slag. "Ik vind het fantastisch om voor familiebedrijven te werken omdat waardecreatie om meer gaat dan financiële waarde, en de cultuur mensgericht is. Dit geldt ook voor Facilicom Group."

Gommer is op 30 augustus toegetreden tot het Algemeen Bestuur van Facilicom Group. Zij staat al ruim 15 jaar aan het hoofd van Caracta, haar eigen bedrijf dat organisaties ondersteunt bij het ontwikkelen van innovaties en het vormgeven van hun toekomst. Daarnaast zit Gommer in de Raad van Commissarissen van een aantal familiebedrijven. Naast Ridder en Walraven in Nederland, ook het Italiaanse TESYA.

Versterking op het gebied van innovatie

Volgens Hans Gennissen, Voorzitter Algemeen Bestuur van Facilicom Group, maakt dit haar een zeer welkome aanvulling op de expertise en kennis van de huidige bestuursleden. “Als één van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland zijn wij continu bezig met het verbeteren van onze bestaande processen én het vernieuwen ervan. Wij zochten specifiek naar versterking op het gebied van innovatie en zijn verheugd met de komst van Fennemiek als expert op dit gebied.”

Bijdrage leveren aan strategie

Gommer kijkt er naar uit om samen met de andere bestuursleden de toekomst van Facilicom Group verder vorm te geven. “Ik vind het fantastisch om voor familiebedrijven te werken omdat waardecreatie om meer gaat dan financiële waarde, en de cultuur mensgericht is. Dit geldt ook voor Facilicom Group, met haar ruim 21.000 medewerkers met verschillende culturen is het een enorm divers bedrijf. Bovendien heeft Facilicom Group een prachtige sociaal duurzame strategie, waar ik met mijn ervaring op het gebied van strategie en innovatie een waardevolle bijdrage aan kan leveren.”

Daarnaast kan Gommer zich vinden in sociale impact die bij Facilicom Group voorop staat. “Ik heb ervaring bij allerlei verschillende bedrijven, waarbij sociale impact voor mij een belangrijk thema is. Zo zat ik in de Raad van Toezicht van een Jeugdzorg organisatie en maak ik me hard voor diversiteit en inclusie, ook als voorwaarde voor innovatie." Bij Facilicom Group zal Gommer naast haar plek in het Algemeen Bestuur ook toetreden tot de HR Commissie.

Met de komst van Gommer bestaat het huidige Algemeen Bestuur van Facilicom Group uit: Eric Otto (CEO), Hans Gennissen (Voorzitter), Marcel Rotteveel (CFO), Martine Geurts, Walter Geurts, Marcel Krom en Fennemiek Gommer.