Tip: podcast Industributie over de wereld van toiletpapier

Tip: podcast Industributie over de wereld van toiletpapier

Industributie is een podcastserie waarin hosts Annemarie Brüning en Bart Lelieveld in gesprek gaan met de genomineerden voor de Industributie Award. Onlangs was Allowin Aarden van Kimberly-Clark te gast om het te hebben over schoonmaak- en onderhoudsmiddelen.

Kimberly-Clark is genomineerd voor de award in de categorie drogemetica, oftewel schoonmaak- en onderhoudsartikelen. Wat speelt er allemaal in die categorie en hoe is het afgelopen jaar verlopen voor de genomineerden? Aarden zijn verhaal ging voornamelijk over toiletpapier. Welke vezels zorgen ervoor dat je wc-papier niet op een ongelukkig moment scheurt en welke vezels zorgen ervoor dat het toiletpapier zacht aanvoelt?

Lange en korte vezels

Het ging niet alleen over de lange en korte vezels in toiletpapier. Ook spraken de hosts met Aarden over hoe 2023 was voor deze categorie, over de logistiek, over duurzaamheid en uiteraard over de relatie tussen retailers en fabrikanten. Hoe was die het afgelopen jaar, en hoe zit het nu met die prijsverschillen van boodschappen tussen Nederland en Duitsland?

Luister de podcast

Wil je dus alles te weten komen over de wereld achter wc-papier, luiers en tissues? Je vindt de aflevering van de podcast op Spotify. Ook de andere afleveringen uit de serie kun je daar beluisteren.

Lees ook: