Keurmerk SchoonGarant geeft vijftigste certificering uit

Keurmerk SchoonGarant geeft vijftigste certificering uit

Met USGB Schoonmaakdiensten in de lijst viert Keurmerk SchoonGarant een mooie mijlpaal. Vijftig schoonmaakbedrijven hebben zich nu aangesloten bij het keurmerk.

In nauwe samenwerking met meer dan dertig dienstverleners uit de facilitaire wereld in Nederland werd in juni 2023 het SchoonGarant Keurmerk opgericht. Zeker vanuit de schoonmaak was er behoefte aan toetsing van een bedrijfscompleet eisenpakket met hoogwaardige rapportages. Als geregistreerd keurmerk bij het Keurmerkregister met onafhankelijk toezicht door registratie bij Stichting Keurmerk Toezicht, voorziet SchoonGarant in deze behoefte.

Vijftigste keurmerkhouder

Nu een halfjaar na de lancering heeft SchoonGarant met de vijftigste keurmerkhouder dus een mooie mijlpaal te pakken. Na aanhalen van de goede contacten afgelopen najaar, vonden de inspecteurs hun weg naar het mkb-familiebedrijf in Utrecht. Daarmee zorgde USGB Schoonmaakdiensten voor een feestelijk moment.

Eisen SchoonGarant

Voor het Keurmerk SchoonGarant zijn acht inspecteurs aangesteld die schoonmaakbedrijven toetsen in de lijn van NEN-ISO-19011 conform zeven thema’s:

  1. Uitstraling & imago
  2. Betrouwbaar bedrijf
  3. Financiële zekerheid
  4. Kwaliteit in uitvoering
  5. Vakbekwaam personeel
  6. Werken aan eerlijke arbeid
  7. Inzet voor Milieu & MVO

Om de certificering te verkrijgen, moeten bedrijven minimaal 70 procent scoren op elk thema. Daarbij krijgen keurmerkhouders een uitgebreide rapportage over hun scores. Door te scoren op deze thema’s, voldoen bedrijven met het keurmerk aan de eisen van Arbo en veiligheid, de cao en aan de principes van de code verantwoordelijk marktgedrag. Daarbij actualiseert SchoonGarant de eisen ieder jaar op basis van veranderende wet- en regelgeving en marktontwikkelingen.

Lees ook: