Balans Schoonmaak behaalt niveau 3 op CO2-prestatieladder

Balans Schoonmaak behaalt niveau 3 op CO2-prestatieladder

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Balans Schoonmaak. Bij alle activiteiten wordt dan ook gekeken hoe dit zo duurzaam mogelijk kan. Het schoonmaakbedrijf laat dan ook met trots weten dat haar inzet is bekroond met het behalen van niveau 3 certificering voor de CO2-Prestatieladder.

Balans Schoonmaak werkt hard aan het verkleinen van de CO2-uitstoot. “Ons doel is om in 2026 de CO2-uitstoot voor het zakelijk verkeer (scope 1) met 30 procent te verminderen door het gebruik van HVO-diesel en elektrificatie van ons wagenpark. Voor de CO2-uitstoot door elektriciteit (scope 2) streven we naar een reductie van 80 procent, waarbij we ons focussen op groene stroom.” Daarnaast is het streven om zakelijk reizen te reduceren met 5 procent door het stimuleren van duurzaam gedrag en het beperken van woon-werk kilometer.

Het schoonmaakbedrijf zet zich op verschillende manieren in voor een duurzamere wereld. Het schoonmaakbedrijf neemt bijvoorbeeld actief deel aan Stichting Positieve Impact door het volgen van workshops over duurzame oplossingen voor mobiliteit. ”Wij waren ook in staat om onze eigen kennis en ervaringen binnen dit vakgebied te delen, waarbij we zowel de voordelen als de financiële investeringen en de verandering in mindset van medewerkers wordt verwacht.”

De CO2-prestatieladder is een toonaangevend duurzaamheidsinstrument dat bedrijven en overheden stimuleert om CO2-uitstoot te reduceren. De prestatieladder onderscheidt 5 niveaus, opklimmend van 1 naar 5. Hoe hoger het niveau, des te hoger de inspanning moet zijn om minder CO2 uit te stoten. Tot en met niveau 3 maakt een organisatie de uitstoot van de eigen organisatie inzichtelijk. Vanaf niveau 4 en 5 maakt een organisatie de CO2-uitstoot in de keten en sector inzichtelijk. Ook heeft het initiatieven ontwikkeld om CO2 te reduceren in de sector.

Lees ook: