Hommerson wast de glazen van de Eusebiuskerk in Arnhem

Hommerson wast de glazen van de Eusebiuskerk in Arnhem

Misschien wel het mooiste uitzicht over Arnhem vind je op de glazen balkons die hangen aan de Eusebiuskerk in de oude stad. Op een meter of zestig hoog kijk je zo van boven naar onder. Maar al die ruiten moeten wel schoongehouden worden? Hoe doe je dat?

Indebuurt zocht het uit, want ze waren niet de enige met die vraag. Ook André van Duin en Janny van der Heijden vroegen het zich af op hun tocht door Nederland in het programma Denkend aan Holland. De hospitalitymanager vertelde dat de ramen worden gewassen door de glasbewassers van schoonmaakbedrijf Hommerson.

Duivenpoep

Zij doen dat eens per maand en dat is nodig ook. Op die hoogte vind je namelijk een grote populatie duiven en die duiven poepen de glazen balkons maar wat graag onder. Dat komt het uitzucht niet ten goede. Dat maakt de klus ook een hele uitdaging, maar daardoor ook des te leuker, aldus de glazenwassers.

Simpel maar effectief

Maar hoe doen ze dat dan? Ze hoeven er in ieder geval niet voor te abseilen, zoals dat op sommige plekken wel gebeurd. Bij het ontwerp van de balkons is rekening gehouden met de schoonmaak. De ruiten aan de buitenkant zijn volledig vanaf de binnenkant te bereiken. Via een opening kunnen de glazenwassers hun wissers naar buiten stekken. Zo kunnen ze simpelweg de ruiten schoonmaken met wissers op stokken en water. Simpel maar effectief.

Bron: Indebuurt

Lees ook: