Gom leidt extra veiligheidsambassadeurs op

Gom leidt extra veiligheidsambassadeurs op
Vlnr: Ben van der Veer (Districtmanager Key Accounts), Amanad Nasirkhan (Objectleider EPO), Bart Leferink (Kader Opleidingen), Jennifer Farineaux (Rayonleider Gom Logistiek), Katrien van Weerden (Projectmanager EPO), Robert van der Gouw (Rayonleider Gom Logistiek), Marko van de Raay (Klantmanager), Harry Weijenberg (Rayonleider Limburg), Fred van Dijk (manager KAM), Jacqueline Feenstra (Rayonleider Noord Holland), Sven Kaynak (Objectleider Schiphol), Ad van Opstal (Klantmanager) & Eunice Mosterman (Klantmanager).

We hebben het er niet zo vaak over, maar het is wel belangrijk: veiligheid op de werkvloer. Bij Gom Schoonhouden staat dit onderwerp ook hoog op de agenda. Daarom hebben ze onlangs weer collega's opgeleid tot veiligheidskundige.

Gom past binnen haar organisatie haar eigen Gom 10 X Bewust Veilig regels toe. Die gaan over zowel de fysieke, als de mentale veiligheid op de werkvloer en staan aan de basis van de veiligheidsbelofte van het bedrijf.

Bijdragen aan veiligheid

Om deze veiligheid op de werkvloer te bewerkstelligen, heeft Gom een aantal collega’s de Basis Veiligheidskunde opleiding (BVK) laten volgen. Hiermee leg je een goede basis om als veiligheidskundige aan de slag te gaan. Iedereen kan de zesdaagse opleiding volgen, het enige dat een medewerker nodig heeft is een intrinsieke motivatie op actief bij te dragen aan een veilige werkomgeving.

Feestelijke uitreiking

De deelnemers van Gom aan de opleiding hebben de opleiding onlangs afgerond. Dat betekent dat ze de wetgeving rond veiligheid op de werkvloer kennen, gevaren herkennen en preventieve maatregelen kunnen toepassen. Ook kunnen ze hierover in gesprek gaan met collega’s. De geslaagde deelnemers treden toe tot de safety community van Gom. De taak van dat team is om veiligheid onder de aandacht te blijven brengen binnen de organisatie en bij klanten. Om het behalen van het BVK-diploma te vieren, vond 29 januari een feestelijke uitreiking plaats.

Lees ook: