Van poetsvrouw tot exposant in het museum

Van poetsvrouw tot exposant in het museum

In het Museum Valkenburg loopt al jaren een vaste interieurverzorgster rond. Het bleek dat zij naast haar professionele rol ook fervent Barbieverzamelaar is. En die Barbies mag ze nu in het museum waar ze zelf werkt exposeren.

Dat lezen we in 1Limburg. De schoonmaakmedewerker Saskia Poortvliet van het Museum Valkenburg had het met haar collega's over haar uitgebreide Barbieverzameling, waarop het museum haar vroeg of ze haar Barbies niet tentoon wilde stellen in het kader van 65 jaar Barbie.

Grappig

Poortvliet heeft een stuk of 250 Barbies verzameld in de loop der tijd. Daarvan zijn er nu ongeveer zeventig te bewonderen in het museum. Aan 1Limburg vertelt ze dat ze het vooral grappig vind. Zeker omdat ze kan laten zien dat er veel Barbies zijn met verschillende beroepen. Zo is Barbie ook, net als Poortvliet zelf, interieurverzorgster.

Poortvliets collectie

Poortvliet is pas op latere leeftijd begonnen met het verzamelen van de populaire pop. Als kind had ze er niets mee. Haar meest bijzondere Barbie is er een uit 1967: de colour magic Barbie, wier haar van rood naar blond en weer van blond naar rood kon worden geverfd met een speciale vloeistof. Ze beozekt regelmatig beurzen af naar nieuwe aanwinsten voor de collectie. De grootste wens is het vinden van een van de allereerste Barbies die is uitgebracht: de Barbie nummer 1.

Niet iedereen begrijpt de hobby van Poortvliet, of vinden het kinderachtig. Zelf maakt haar dat niks uit en gelukkig is het museum ook vooral enthousiast. De Barbies van de interieurverzorgster zijn tot en met 3 maart te bewonderen in de expositie 'Spiegel van de tijd' in het Museum Valkenburg.

Bron: 1Limburg

Lees ook: