Stayokay gebruikt alleen nog bamboe toiletpapier

Stayokay gebruikt alleen nog bamboe toiletpapier

Hostelketen Stayokay stapt als eerste ho(s)telketen ter wereld volledig over op bamboe toiletpapier van The Good Roll. Met deze beslissing laat de keten zien te kiezen voor een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid.

Bij Stayokay hebben ze duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst staan en ze streven er dan ook altijd naar hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De overstap naar bamboe toiletpapier is in dit kader een logische keuze. Bamboe is een snelgroeiende hernieuwbare grondstof die aanzienlijk minder impact heeft op het milieu in vergelijking met traditioneel toiletpapier dat gemaakt is van houtpulp.

Duurzaamheidsinitiatieven

Mirjam Kiestra, duurzaamheidscoördinator Stayokay, vertelt: “In onze 21 hostels is duurzaamheid een prioriteit en daar werken wij elke dag hard aan. Van afval scheiden en cleanups tot het verminderen van voedselverspilling en het leggen van zonnepanelen. Het is ons doel om onze gasten een zo verantwoord mogelijk verblijf aan te bieden. De samenwerking met The Good Roll is daarin een logische keuze.”

The Good Roll

Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten. Dat is één derde van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Het zijn de cijfers die de oprichters van The Good Roll Sander en Melle ertoe hebben bewogen om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld voor mens en milieu. De toiletrollen die ze maken zijn 100 procent boomvriendelijk, doordat ze gemaakt zijn van gerecycled papier of bamboe. De rollen zijn voorzien van het EU Ecolabel en vrij van chloor en kleur- en geurstoffen. Maar bovenal is The Good Roll een merk dat toiletten bouwt. Daarom gaat 50 procent van de nettowinst naar de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika.

Medeoprichter van The Good Roll Sander de Klerk: “Wij geloven dat ieder kind een eerlijke kans moet krijgen. Door veilig en schone toiletten te bouwen, leggen we de basis voor een gezond en gelukkig leven. Een leven dat iedereen verdient.”

Voordelen bamboe

Dan de cijfers: hoeveel minder impact maakt bamboe toiletpapier? Bamboe groeit 30 keer sneller dan bomen, neemt 35 procent meer CO2 op en stoot 35 procent meer zuurstof uit dan bomen. Bovendien vereist de teelt van bamboe geen pesticiden of kunstmest en is er minder water nodig Dat alles resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Daarnaast benadrukt The Good Roll dat ze gebruik maken van ethische en duurzame productieprocessen. En ook niet onbelangrijk: papier gemaakt van bamboe is ook zacht en sterk.

Inspireren

Met de overstap op toiletpapier van de duurzame speler, hoopt de hostelketen andere partijen in de hospitalitysector te inspireren ook duurzamere keuzes te maken. Door de volledige overstap naar bamboe toiletpapier laat Stayokay zien dat het mogelijk is om milieuvriendelijke keuzes te maken zonder in te leveren op comfort.

Bron: Duurzaam-ondernemen.nl

Lees ook: