Een vijfde van alle werknemers mijdt het toilet op de werkplek vanwege slechte hygiëne  

Een vijfde van alle werknemers mijdt het toilet op de werkplek vanwege slechte hygiëne  

Uit recent onderzoek blijkt dat een vijfde van alle werknemers het toilet op de werkvlek vermijdt. Dit komt door slechte hygiëne.

De slechte hygiëne van de toiletten in combinatie met een gebrek aan sanitaire benodigdheden zoals toiletpapier en handdoeken, zorgt ervoor dat veel werknemers ergens anders naar het toilet gaan of wachten tot ze thuiskomen. Dit geldt trouwens niet alleen voor de toiletten. 22 procent van de respondenten vermijdt ook de keukens op het werk vanwege problemen, zoals vuile vaat of vieze gootstenen.  

Broedplaats voor bacteriën  

Uit de enquête onder 2.000 werknemers, in opdracht van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, bleek dat 45 procent gelooft dat hun werkplek een "broedplaats voor bacteriën" is. Magnetrons zijn de belangrijkste klacht als het gaat om hygiëne op het kantoor. Gevolgd door vuile koelkasten met beschimmeld voedsel, overvolle vuilnisbakken en vieze gootstenen.  

Hygiëne tijdens het Covid-tijdperk  

“Tijdens het Covid-tijdperk voelde het alsof iedereen zijn persoonlijke hygiëne en de veiligheid van andere mensen veel serieuzer nam", zegt Gareth Lucy, communicatiedirecteur van Essity. "Maar wat veranderen de dingen snel. Deze enquête toont een ernstige daling van de netheid van kantoren aan op een moment dat dit nog steeds prioriteit nummer één zou moeten zijn. En werknemers zijn begrijpelijkerwijs gefrustreerd over de omstandigheden waarin ze geacht worden te werken." 

Nieuwe gewoonten 

Uit het onderzoek blijkt dat bepaalde gewoonten na COVID-19 bleven bestaan. Zo beweert 36 procent van de werknemers hun handen regelmatig te ontsmetten. Ook haalt 35 procent nu alleen drinken voor zichzelf, in plaats van dat er voor iedereen op de werkvloer drinken wordt ingeschonken.  

Lees ook: