Tennant kondigt lancering nieuwe robot aan

Tennant kondigt lancering nieuwe robot aan

Ontwikkelaar en producent van schoonmaakrobots Tennant kondigt aan in het tweede kwartaal van 2024 een nieuwe machine te lanceren. De robot heet X4 ROVR en is de eerste autonomous mobile robot (AMR) in het wagenpark van Tennant.

De aankondiging van de nieuwe robot viel samen met de aankondiging dat Tennant Company en Brain Corp een exclusief technologisch partnerschap aangaan. De twee partijen willen met dit partnerschap de ontwikkeling en uitrol van autonome schoonmaakrobots versnellen en ze breder in de markt zetten. De X4 ROVR is de eerste van een nieuwe generatie robots en schoonmaakrobottechnologie.

X4 ROVR

Wat maakt de X4 ROVR innovatief? Hij kan onder andere efficiënter manoeuvreren en is daardoor speciaal geschikt voor kleinere ruimtes. De robot wordt aangestuurd door de nieuwe generatie software van Brain Corp, omhuld door een hardware buitenkant die exclusief is voor de vloerreinigers van Tennant. De robot is erg compact, heeft een verbeterde obstakeldetectie en betere beweeglijkheid. Dit moet resulteren in minder ingrepen en zo bijdragen aan de kostenefficiëntie voor de klant.

Eerste van nieuwe generatie

Met de X4 ROVR verwachten Tennant en Brain Corp de inzet van schoonmaakrobots bij bedrijven te vergroten, gezien het model voor meer klanten binnen bereik zal liggen. Het is dan ook pas de eerste robot in een nieuwe lijn AMR schoonmaakmachines die zal draaien op de technologie van Brain Corp. Deze technologie wordt exclusief toegepast bij machines van Tennant, zo staat te lezen in de overeenkomst die de partijen sloten. Nu al draaien ruim 6.500 schoonmaakrobots van Tennant op software van Brain Corp. De nieuwe lijn robots biedt een all-in-one AMR oplossing, waarbij Tennant de machines en aanverwante diensten in één pakket aanbiedt. Dit moet de aanschaf en gebruik voor klanten vergemakkelijken.

Lees meer: