Vebego sluit nieuwe overeenkomst met WSP Parkstad

Vebego sluit nieuwe overeenkomst met WSP Parkstad
Martin de Beer (WSP Parkstad) en Bas Wijbenga (Vebego) ondertekenen de vernieuwde detacheringsovereenkomst.

WSP Parkstad en Vebego zetten hun jarenlange succesvolle samenwerking voort. Beide partijen hebben een nieuwe vijfjarige detacheringsovereenkomst gesloten voor 236 medewerkers met een Sw-indicatie.

Deze medewerkers werken vaak al lange tijd bij Vebego als schoonmaakmedewerker, conciërge of hovenier. Met de nieuwe overeenkomst blijft hun werkgelegenheid gegarandeerd en kunnen klanten, samen met Vebego en WSP Parkstad, blijven werken aan een inclusieve samenleving, waarbij er voor iedereen in Zuid-Limburg een passende baan is. Daarnaast hebben WSP Parkstad en Vebego de intentie uitgesproken om zich naast de huidige groep medewerkers ook te richten op mensen die vallen onder de Participatiewet. Zodat ook zij meer kans hebben op een betekenisvolle baan.

Betekenisvolle banen

Mark van Haasteren, COO Vebego, vertelt: ”Vebego streeft er altijd naar om zoveel mogelijk betekenisvolle banen te creëren en impact te maken op de maatschappij. Door opnieuw de samenwerking met WSP Parkstad voor een lange periode te verlengen, dragen we bij aan betekenisvol werk. Daarnaast kunnen we door deze samenwerking onze klanten blijven ondersteunen die maatschappelijk betrokken zijn en zich inzetten om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie plek te bieden. Zij maken het namelijk mogelijk dat Vebego een grote groep medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie plek kan bieden.”

Werkgelegenheid garanderen

De voorzitter van de Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg en Bestuursvoorzitter van WSP Parkstad Martin de Beer vindt de samenwerking met Vebego echt een voorbeeld in de regio en is dan ook erg blij met de voortzetting. “Het garandeert de werkgelegenheid voor onze mensen uit de sociale werkvoorziening bij een belangrijke werkgever in de regio. Daaruit spreekt natuurlijk ook de waardering voor onze mensen die soms al jaren bij Vebego werkzaam zijn. Het geeft aan dat zij waardevolle krachten zijn voor werkgevers. Alleen door goede samenwerking tussen werkgevers en overheid kunnen talenten, ook van mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, verzilverd worden.”

Lees meer: