Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie hygiëne en gezondheid

Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie hygiëne en gezondheid

Van duurzame no touch zeepdispensers tot autonome stofzuigrobots. Het kwam weer allemaal voorbij de jury van Interclean's Amsterdam Innovation Award. Maar wie heeft de jury genomineerd als kanshebbers voor de Amsterdam Innovation Award? Wij stellen ze aan je voor. Dit keer de genomineerden in de categorie Hygiene & Health.

Kimberly-Clark Professional™ ICON™ dispensers

The Kimberly-Clark Professional™ ICON™ collectie is de nieuwe familie dispensers van het bedrijf in wash room-oplossingen. Of er nu een handdroogsysteem, zeep of toiletpapier in de dispenser zit, ze hebben allemaal een ding gemeen: ze zijn te bedienen zonder aanraking. Dat gecombineerd met een intuïtief ontwerp en de meest efficiënte constructie. Hiermee verhogen de dispensers elke washroom beleving.

i-Clean handgreep

De handgreep i-clean van I-Team Professional is een nieuw hygiëneproduct dat voorziet in de hygiëne van de deurkruk. De handgreep desinfecteert namelijk zichzelf, door middel van een desinfecterend middel en een sponsring die zich over de greep beweegt na gebruik. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen hun handen niet (goed) genoeg wassen en dus zijn deurklinken vaak een bron van ziektekiemen. Dat probleem lost de i-clean handgreep op. Hij reduceert 99,9 procent van de aanwezige bacteriën en virussen en voorkomt zo de verspreiding van ziektes. Hij is intelligent genoeg om te weten wanneer iemand de deurkruk heeft gebruikt en informeert de facilitair beheerder wanneer hij onderhoud nodig heeft of bijgevuld moet worden. De tank, batterij en sponsring zijn gemakkelijk te verwijderen en vervangen, waarbij de tank ook nog eens volledig te recyclen is.

XIBU 2WIPE dispenser

De XIBU 2WIPE van Hagleitner Global Hygiene is 's werelds eerste automatische dispenser voor vochtige desinfecterende doekjes. De dispenser heeft een sensor, waardoor hij zonder aanraking de doekjes uitgeeft. Het apparaat beschermt de doekjes tegen uitdroging en vervuiling, zoals dat vaak wel plaatsvindt in een zakje met doekjes. In de dispenser passen twee navullingen, die automatisch switchen wanneer er eentje leeg is. Ook stuurt hij data naar de beheerder over het gebruik, hoeveel er nog inzit en of hij bijgevuld moet worden.