FDS organiseert Dragon's Den met 8 startups tijdens Interclean

FDS organiseert Dragon's Den met 8 startups tijdens Interclean

In samenwerking met Facility Data Standard (FDS) organiseert Interclean een nieuwe toevoeging aan de reeks evenementen tijdens de vakbeurs: een dynamisch Dragon's Den-stijl pitching evenement. Deze zal plaatsvinden op woensdag 15 mei 2024 in de RAI in Amsterdam.

Dit evenement is bedoeld om een revolutie teweeg te brengen in de schoonmaakbranche. Door de digitale vaardigheidskloof te overbruggen, nieuw talent aan te trekken en de sector aantrekkelijker te maken voor zowel investeerders als softwarebedrijven. Maar liefst acht startups staan in de finale. Zij zullen zich woensdag om 14.00 uur presenteren op het data- en technologiepodium in hal 5 in de RAI.

Aanpassen en innoveren cruciaal

In een tijdperk dat gekenmerkt wordt door snelle digitalisering staat de schoonmaakbranche voor een grote uitdaging: de digitale vaardigheidskloof. Aangezien de Europese Commissie voor de komende jaren een aanzienlijk tekort aan ICT-gerelateerde banen voorspelt, is het noodzakelijk voor de schoonmaaksector om zich aan te passen en te innoveren. Daarnaast is er de behoefte aan een duurzamere wereld. Daarbij is het in een gigantische sector als schoonmaak en facility management belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Door technologie te omarmen en nieuwe startups en talent aan te trekken, kan de sector zichzelf positioneren voor duurzame groei en succes. 

Schoonmaak van de toekomst

“Facility Data Standard heeft zich toegewijd aan het bevorderen van wereldwijde open standaarden voor veilige gegevensoverdracht en integratie in het facilitaire ecosysteem,” zegt Dirk Tuip, organisator van het evenement en al meer dan tien jaar actief in de branche als CEO van softwarebedrijf FacilityApps en bestuurslid van Facility Data Standard (FDS). “Als FDS zijn we er trots op de doelen van het Dragon's Den- evenement te ondersteunen, die aansluiten bij onze missie om open datanormalisatie en uitwisselingsstandaarden te bieden voor de facilitaire industrie. Door innovatie en samenwerking te stimuleren, kunnen we positieve verandering stimuleren en de schoonmaakbranche de toekomst in helpen.” 

Acht startups 

Het evenement biedt acht geselecteerde startups de kans om hun innovatieve oplossingen voor te leggen aan een panel van gerenommeerde investeerders. Met de kans om financiering en ondersteuning voor hun onderneming te krijgen. De geselecteerde startups zijn:

  • Heimdal: een sensoroplossing voor gebouwen
  • NanoEnzo: preventieve duurzame beschermingscoating
  • Cliezen: continue klantfeedback
  • Bamboi duurzaam toiletpapier
  • Compax duurzaam afvalbeheer
  • Unwaste soaps that care
  • Cleaning Workx innovatieve schoonmaaktraining via VR
  • Soobr smart cleaning

Door baanbrekende innovaties en digitale oplossingen te tonen, zullen deze startups niet alleen de uitdagingen in de sector aanpakken. Ook maken ze de schoonmaaksector aantrekkelijker voor investeerders en softwarebedrijven. 

Weg vrijmaken

“Wij geloven dat door het stimuleren van innovatie, het aantrekken van nieuw talent en het aantrekkelijker maken van de branche voor investeerders en softwarebedrijven, we zinvolle veranderingen kunnen stimuleren en de schoonmaakbranche de toekomst in kunnen stuwen”, zegt Robert Stelling, directeur van Interclean. Interclean 2024 is klaar om een transformerend evenement te worden voor de sector. We nodigen alle belanghebbenden uit om samen met ons de toekomst van schoonmaak vorm te geven. We zijn verheugd dat we het Dragon's Den-evenement kunnen organiseren. Deze innovatieve toevoeging aan onze line-up onderstreept onze toewijding aan het stimuleren van positieve verandering en het bevorderen van innovatie binnen de schoonmaakbranche. Door een platform te bieden voor startups om hun ideeën te laten zien en investeringen aan te trekken, maken we de weg vrij voor een mooiere, meer technologisch geavanceerde toekomst voor de sector.”