Gemeente Oss
Biologische afbreekbaarheid, wat zit erachter? (Blog Jacques van den Wijngaard)
In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze twaalfde blog gaat het om de biologische afbreekbaarheid.

In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze twaalfde blog gaat het om de biologische afbreekbaarheid.
GesponsordWerkdruk is een serieus probleem in de branche. Steeds vaker vallen schoonmakers uit en het is lastig om vrijgekomen vacatures te vullen. Met als gevolg dat minder mensen hetzelfde werk moeten doen. Pim Hilgerdenaar, eigenaar en directeur van Crohill, wil deze negatieve tendens keren. Samen met zijn team ontwikkelt hij schoonmaakmethodes die de werkdruk verlagen, het werkplezier vergroten en de kwaliteit verbeteren.

In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze elfde blog gaat het om peut.
GesponsordCrohill is echt een aanjager als het op duurzaam schoonmaken aankomt. En niet zonder succes. Het bedrijf introduceerde het Crohill schoner schoon assortiment, waarmee schoonmakers veel schoner kunnen schoonmaken. En binnenkort introduceren ze een oplossing waarmee schoonmaakbedrijven heel eenvoudig veel CO2 kunnen besparen: de plantaardige afvalzak.

Welke risico's en gevaren er op een werkplek zijn, wordt duidelijk door de RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) die iedere werkgever moet doen vanuit de arbeidsomstandighedenwet. Een van de zaken die meegenomen moet worden, is beschermende- of veiligheidskleding.

In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze tiende blog gaat het om osmosewater.

De professionele markt voor schoonmaak- en desinfectiemiddelen heeft zich in 2024 gemengd ontwikkeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van de NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam. Waar de markt voor professionele reinigingsmiddelen een omzetgroei liet zien, daalde de omzet van desinfectiemiddelen licht.

In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze negende blog gaat het om soda.

In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze achtste blog gaat het om zoutzuur.

In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze zevende blog gaat het om citroenzuur.