Catering

Broodje Nijmegen, volledig plantaardig met lokale producten o.a. waterkers, gefermenteerde kool, walnoten en pompoenpitten, op een broodje gemaakt van regeneratief graan
Contractmanager Radboud UMC: 'Broodje Nimma als katalysator voor...

MVO Nederland, de Radboud Universiteit, de HAN, het CWZ, de Sint Maartenskliniek en Radboudumc introduceren het broodje Nijmegen. Het broodje is volledig plantaardig en gemaakt van lokale duurzame ingrediënten. Jaap Buis, contractmanager bij Radboudumc, beantwoordt vijf vragen over het broodje.

Initiatiefnemers en grootkeukenleveranciers van Upcycle Kitchen
Ondertekening Upcycle Kitchen: collectieve aanpak hergebruik...

Initiatiefnemers en grootkeukenleveranciers hebben afgelopen week op Horecava 2025 de Code of Conduct ondertekend voor een nieuw initiatief, Upcycle Kitchen. Dat is een collectieve aanpak van de foodservice branche om hergebruik van keukenapparatuur tot een vanzelfsprekend alternatief te maken. Met als resultaat een lagere CO2-uitstoot.

Beeld: website Horecava.
Volgende week Horecava 2025: 700 exposanten, 60.000 bezoekers

Maandag 13 januari is het zover: dan gaat editie 2025 van de Horecava van start. Op de beurs (26.000 m2) , die wordt gehouden in de Rai in Amsterdam, worden innovaties, trends en culinaire verrassingen in de wereld van foodservice getoond.

Koffie nog duurder in 2025
Koffie nog duurder in 2025

De koffieprijzen blijven oplopen en zitten inmiddels op het hoogste niveau in meer dan veertig jaar.

Zien we deze horecatrends in 2025 terug in het bedrijfsrestaurant?
Zien we deze horecatrends in 2025 terug in het bedrijfsrestaurant?

Succesvolle horecaconcepten worden regelmatig - al dan niet in aangepaste vorm - ook gebruikt voor de inrichting van bedrijfsrestaurants. Welke trends voor 2025 zijn daarvoor geschikt?

Productmanager Shalane Kraijema (links) en Mark Voorhaar (rechts), commercieel manager van Cirfood. Foto: Pascale van Reijn.Gesponsord
Gesponsord
Gesponsord Duurzaam all-you-can-eat concept Cirfood trekt dubbele lunchgasten

Lunchen in een bedrijfsrestaurant volgens het concept 'all-you-can-eat'. Cateraar Cirfood introduceerde dit idee afgelopen zomer als proef bij een van zijn grootste opdrachtgevers. Het assortiment aan eten en drinken werd aanzienlijk beperkt, maar tegelijkertijd een stuk duurzamer en gezonder. En wat blijkt in de praktijk: het aantal gasten verdubbelt. 'Het overtreft al onze verwachtingen.'

Zo kan True Price Accounting bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering
Zo kan True Price Accounting bijdragen aan een duurzame...

Wageningen University & Research (WUR) presenteerde eind november een methode om de verborgen kosten van voedselproductie te berekenen. Het vierjarige project 'True Price - van Inzicht naar Actie' toont aan dat True Cost Accounting (TCA) bedrijven kan helpen bij verduurzaming van de voedselketen. Facto zet de hoofdlijnen uit het eindrapport op een rij.

Bedrijfsrestaurant Triodos Bank
Kleurrijk en vers in bedrijfsrestaurant Triodos Bank

Het bedrijfsrestaurant van Triodos Bank heeft een menukaart met producten die er grotendeels om de hoek worden verbouwd. De bank maakt ook hier bewuste keuzes. Lees in dit artikel hoe ze dat doen en waarom.

Mirjam Vaatstra en Robin Eman, FM Triodos Bank
Dit is waarom Triodos Bank met alle contractpartners duurzame...

Een wandeling van 20 minuten over het landgoed en je hebt een dijk aan frisse ideeën opgedaan. Het prachtige kantoor van Triodos Bank op landgoed De Reehorst in Driebergen-Rijsenburg biedt deze mogelijkheid voor haar medewerkers. Sinds 2019 hebben zij er hun werkplek. Hoe gaat het met de afdeling FM van de bank, vijf jaar na de verhuizing? Facto vroeg het aan Robin Eman (Facility Manager) en Mirjam Vaatstra (Hospitality Manager).

Start Nieuwe Lunch Cultuur Programma bij provincie Zuid-Holland
Start Nieuwe Lunch Cultuur Programma bij provincie Zuid-Holland

Een aantal organisaties waaronder Rabobank en provincie Zuid-Holland is 14 oktober gestart met een programma om de lunchcultuur op de werkvloer gezonder, duurzamer en socialer te maken.