Blogs

Anna Casemier

Wie het weet, mag het zeggen… (blog Anna Casemier)

Mijn wekker gaat. Vijf uur. Ik draai een ontbijtdienst mee in een hotel-restaurant waarvoor we een nieuw concept ontwikkelen. Dit is een unieke kans om het werkproces eens 'aan den lijve' mee te maken. En natuurlijk een mooie gelegenheid om in gesprek te komen met de mensen die het dagelijks werk doen. Wedden dat de ontbijtdienst mij heel andere inzichten oplevert dan onze spreadsheets?

Ooit nagedacht over deze terughaalactie? (blog Anna Casemier)

Ooit nagedacht over deze terughaalactie? (blog Anna Casemier)

We herkennen het allemaal: het is niet meer vanzelfsprekend dat je 'naar kantoor' gaat om te werken. Werken kan ook thuis of op een flexwerkplek. Er zijn zelfs werkplekken in de natuur beschikbaar. Werken 'op kantoor' moet dus echt meerwaarde hebben, anders kiezen mensen - meestal onbewust - voor een andere optie.

Small wins (blog Gerard Dessing)

Small wins (blog Gerard Dessing)

Duurzaamheid is en blijft een actueel en uiterst relevant thema in de hedendaagse samenleving en binnen FM. En terecht. In dat kader viel mijn oog onlangs op een bericht van NRC-journalist Wouter van Noort op LinkedIn, iemand die door velen (waaronder ik) wordt gevolgd vanwege zijn rake en prikkelende berichtgeving over onder meer technologie, klimaatverandering en nieuwe manieren van leven.

Susan Meenhuis-Bosboom, sr redacteur Facto

Sidekick (blog Susan Meenhuis-Bosboom)

Ons kantoor heeft een nieuwe cateraar en ik ben fan. Fan van eten en drinken was ik sowieso al, maar het kantoor is er een stuk aantrekkelijker van geworden. Op de Horecava heb ik mijzelf afgevraagd waarom dat zo is.

Susan Meenhuis-Bosboom, sr redacteur Facto

Onbemande catering is zelf de slingers ophangen (Column Susan...

Samen lunchen op kantoor. Hoe zit dat er tegenwoordig uit? Bij VMN Media maken we gebruik van een onbemand cateringconcept. In de gezellige ruimte van het souterrain pak ik een bakje noodles en wat om te drinken. Ik reken zelf af, krijg een digitaal bonnetje, pak kokend water voor in het bakje en zoek mijn collega's op. Het voelt als zelf de slingers ophangen.

De stap naar Plant Based Catering (blog Gerard Dessing)

De stap naar Plant Based Catering (blog Gerard Dessing)

Een mooi artikel in NRC van eind maart. Een van de journalisten, op zoek naar een nieuwe badkamerinrichting, wil bij zijn keuzes het onderwerp duurzaamheid laten meewegen. Hij beschikt al over een waterbesparende douchekop en wastafelkraan, dus valt zijn oog op andere noviteiten.

Stop met het verleiden! (Blog Pieter van de Graaf)

Stop met het verleiden! (Blog Pieter van de Graaf)

<p>Regelmatig verschijnen er wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van voeding. Ik lees ze met wisselende interesse. Laatst berichtte de website Nu.nl over een onderzoek met een verontrustende titel: '<a href="https://www.nu.nl/wetenschap/5688590/wetenschappers-radicaal-ander-eetpatroon-nodig-wereld-redden.html?redirect=1">Radicaal ander eetpatroon nodig om de wereld te redden</a>'. Oud nieuws wat mij betreft. Dit weten wij al lang. Eén specifieke zin in dit bericht trok echter mijn aandacht.</p>

Zo laat je medewerkers de toegevoegde waarde van catering ervaren (blog Michiel van Noort)

Zo laat je medewerkers de toegevoegde waarde van catering ervaren...

Het einde van het jaar nadert. De brieven van leveranciers over de indexering van de tarieven voor de dienstverlening zijn verstuurd. Hoewel deze indexaties veelal slechts gevoeld wordt in de portemonnee van de opdrachtgever, zorgt de indexatie van de cateraar ook voor pijn in de portemonnee van de werknemer.  Samen met de verhoging van de BTW met 3% wordt de dagelijkse bedrijfslunch vanaf 1 januari 2019 merkbaar duurder.

Zoektocht naar nieuwe visie op voeding (blog Pieter van de Graaf)

Zoektocht naar nieuwe visie op voeding (blog Pieter van de Graaf)

Aan de rand van Baarn staat een prachtige boerderijwinkel. In de voormalige koeienstal is een ruime selectie biologische en streekgebonden producten te verkrijgen. Het vlees dat de boerderij verkoopt is afkomstig van eigen koeien die met oog voor de toekomst en bovenal met respect voor natuur en leefomgeving zijn gefokt.

Hoe duurzaam wil je zijn? (blog Pieter van de Graaf)

Hoe duurzaam wil je zijn? (blog Pieter van de Graaf)

<p>Herinner jij je nog de campagne <a href="https://www.youtube.com/watch?v=FWiiAcbbbGU" target="_blank" rel="noopener noreferrer">'Een beter milieu begint bij jezelf'</a>? Uit 1991, toen duurzaamheid nog een trend was en niet een uitgangspunt. De campagne is, bijna 30 jaar later, mijn inziens nog zo actueel als wat.</p>