Hoe blijf je als young FM- professional overeind als de druk toeneemt?

Hoe ga je succesvol om met wisselende omstandigheden? Hoe blijf je staan als alles om je heen lijkt weg te vallen? Hoe blijf je presteren onder een toenemende druk? Kortom: hoe zorg je voor mentale veerkracht?

Deze vragen staan centraal in de afsluitende plenaire presentatie van Sierd Nutma tijdens het kennis- en inspiratiefestival voor Young FM Facility Matters op 9 februari a.s. in De Doelen in Rotterdam.

Wie is Sierd Nutma?

Sierd Nutma is spreker op het gebied van Mentale Veerkracht en werkdruk. Als ex-commando, ondernemer van extreme expedities en trainer van high performance teams weet hij wat het betekent om succes te creëren in extreme omstandigheden.
Nutma is expert op het gebied van mentale veerkracht en helpt teams en leiders om optimaal te presteren onder druk. Hij publiceerde de boeken ‘Mentale Veerkracht voor Professionals’ en ‘Werkdruk bestaat niet’.

Hoe blijf je je overeind als de druk toeneemt?

In zijn presentatie laat Nutma zien hoe je mentale veerkracht kan ontwikkelen en hoe je overeind blijft als de druk toeneemt. Hoe je goed voor jezelf kan zorgen en een optimale balans creëert zodat je optimaal presteert. Zowel op je werk als ook privé.
Met sprekende voorbeelden vanuit onder meer de Special Forces, zijn extreme expedities maar ook zijn persoonlijke verhaal weet hij zijn toehoorders te raken.

Presentator, programmamaker en performer Sophie Stravens is host van Facility Matters op 9 februari a.s.

Wat is Facility Matters?

Dit jaar organiseert Facto in samenwerking met een aantal partners (Facilicom, Heyday FM, ArrangeGroup, CSU, VFM) voor de 4e maal Facility Matters.

Het kennis- en inspiratiefestival heeft als doelgroep young professionals met 1 tot 10 jaar werkervaring in FM. Daarnaast zijn afstuderende studenten HBO Facility Management of net afgestudeerden van andere, voor het FM-vak relevante opleidingen, zoals de Hotelschool van harte welkom op dit event.

Programma

Op het programma, met presentator, programmamaker en performer Sophie Stravens als host, staan dit jaar onder meer:

 • twee plenaire presentaties;
 • kennissessies (30 minuten) door experts;
 • FM Talks (15 minuten) door young professionals;
 • de spannende escaperoom Escape The Waste;
 • een unieke backstage-rondleiding door de Doelen;
 • een gave FM Pubquiz (door Niels Peters van FMN Young).

Kennissessies

 • Duurzaamheid bij gemeente Utrecht, door Sanne van Meegdenburg (Coördinator Inkoop- & Contractmanagement bij Gemeente Utrecht)
 • JustEatTakeAway groeit razendsnel, wat vraagt dat van FM en vastgoed? Door Robins Hulsbos (Global Facilities en Real Estate directeur bij JustEatTakeAway).
 • Hybride werken en de uitdagingen voor FM (ronde tafel o.l.v. Jaap Kloos (Haagse Hogeschool), m.m.v. Maurice Verwer (directeur FM bij PwC) en Ingrid van Rossum (Head of FM bij Nationale Nederlanden)
 • Waarom het CBS in m2 investeert (en juist niet inkrimpt!). Door Nadine Wiskamp (Beleidsadviseur FM bij Centraal Bureau voor de Statistiek) en Janneke Zuidhof (partner bij Synergie).
 • Zo ontwerp je een food- en serviceconcept voor de werkomgeving. Door David Kulen (creative director bij enbiun).
 • Smart buildings: trends, mogelijkheden en valkuilen. Door Yannick Kok (Team Lead – Sales development bij Mapiq).
 • Een wendbaar facilitair team met de FIT Challenge? Game on! Door Simone van Gent en Lisa Waasdorp (beide Facilitair Verbinder bij CSU).
 • Het dilemma in de facilitaire duurzaamheidstransitie. Heb jij de oplossing? Door Fanny Nagelmaeker (consultant bij VFM).


Escape Room, Pubquiz, Rondleiding back stage

Naast de kennissesies en FM Talks komt er een spannende Escape Room met als naam Escape the Waste (o.l.v. een team studenten/docenten van de Haagse Hogeschool), kun je deelnemen aan een unieke backstage-rondleiding (door hospitality Manager Edwin Steketee van De Doelen) en is er – wegens succes herhaald! – een gave FM Pubquiz o.l.v. Niels Peters van FMN Young.

Netwerken

Natuurlijk is er, onder meer op het inspiratie en ontmoetingsplein, volop gelegenheid om in gesprek te komen met bedrijven (dienstverleners, adviesbureaus e.d.) en met andere young professionals.

Meer weten over Facility Matters?

>> Bezoek dan de speciale website over Facility Matters.