'Het boek wijst je de weg bij de vragen rond slim en efficiënt werken'

'Het boek wijst je de weg bij de vragen rond slim en efficiënt werken'

De uitgave ‘Hybride werken, handboek voor de professional’ neemt je mee op safari door het nieuwe werklandschap. Prima leesvoer voor een zonnige zondagmiddag - ongeacht het vakgebied waarin je werkt – maar geen titel die tot de klassiekers in dit genre zal gaan behoren.

'Het boek wijst je de weg bij de vragen rond slim en efficiënt werken'

Jaap Kloos, teamleider bij de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool las het boek en schreef de volgende recensie:

We gaan iets nieuws doen: hybride werken. Nu het hoogtepunt van de coronapandemie achter ons ligt, lijkt werkend Nederland in een nieuw tijdperk beland. Thuiswerken is ‘het nieuwe normaal’, een volledige terugkeer naar kantoor is voor de meerderheid niet langer vanzelfsprekend.

Hybride werken is de nieuwe heilige graal

Hybride werken is de nieuwe heilige graal: een mix van thuiswerken (of elders) en op kantoor. Dat het wennen is deze nieuwe werkelijkheid handen en voeten te geven blijkt uit de vele onderzoeken en andere publicaties die inmiddels over het thema zijn verschenen.

Meer dan een cosmetische vernieuwing van de werkomgeving

Dat hybride werken verder gaat dan een cosmetische vernieuwing van de werkomgeving, is evident. Het stelt medewerkers en teams voor een aantal keuzes. Ten aanzien van locatie (wat doe ik thuis en/of op kantoor?) maar ook hoe je als team met elkaar communiceert (werkafspraken met betrekking tot offline en/of online contact).
Verder is er toenemende aandacht voor vitaliteit en gezondheid, hoe houd je jezelf fit nu we vaker thuiswerken en veel zitvlees kweken door de online meetings.

De titel van Busschers publicatie is opvallend

De uitgave ‘Hybride werken, handboek voor de professional’ neemt je mee op safari door het nieuwe werklandschap. De titel van Busschers publicatie is opvallend. Van een handboek is niet echt sprake; het is meer een verzameling korte prikkelende teksten over hoe je als professional werk in de huidige tijd zo optimaal mogelijk kan organiseren. Hoe manage je je kostbare tijd? Hoe ga je om met lastige collega’s? Maar ook: hoe blijf je jezelf ontwikkelen in een snel veranderende wereld?

Conclusie

Het boek leest soepel weg, levert soms een glimlach op en wijst je de weg bij de vragen die er leven rond slim en efficiënt werken. Prima leesvoer voor een zonnige zondagmiddag – ongeacht het vakgebied waarin je werkt – maar geen titel die tot de klassiekers in dit genre zal gaan behoren.

Recensent: Jaap Kloos, teamleider opleiding Facility Management, Haagse Hogeschool.

Hybride werken, handboek voor de professional

  • Auteur: Jeroen Busscher
  • Uitgeverij: VMN Media
  • ISBN: 97 89462 157545
  • Prijs: € 24,95
  • Sterren: ***

Lees ook: