Codekamer nodigt SieV uit voor gesprek over toetreding

Codekamer nodigt SieV uit voor gesprek over toetreding

Eerder deze week liet Maurice Rutgrink namens de SieV weten teleurgesteld te zijn in de Codekamer Schoonmaak. Dit in verband met het uitblijven van een reactie over mogelijke toetreding tot de kamer. Service Management vroeg voorzitter Kees Blokland om een reactie.Volg Service Management op LinkedIn:

Blokland liet de redactie weten dat het bestuur van Siev woensdag per mail uitgenodigd is voor een gesprek. Deze uitnodiging werd verstuurd vanuit een positieve grondhouding over de toetreding van Siev tot de Codekamer Schoonmaak. Blokland geeft aan dat hij persoonlijk duidelijk positief staat tegenover het deelnemen van SieV in de Code. “Het versterkt de positieve inzet om verantwoordelijk marktgedrag te bevorderen, en het versterkt de invulling van het keurmerk van SieV.”

>> Lees ook: MKB-branchevereniging SieV tekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Praktische zaken regelen

In de brief schreef Rutgrink dat ondertekening van de Code een verplichting is om het SieV keurmerk te behalen. Blokland vindt dat een positief punt en ziet ook een toename in aantal het SieV-leden dat getekend heeft, dat is een belangrijk punt voor de Codekamer. Echter moeten er nog wel praktische zaken geregeld en afgesproken worden over het hoe en wat van de aansluiting van SieV als vereniging. Dat wil Blokland doen met een kleine delegatie uit de Code en een vertegenwoordiging uit het bestuur van SieV.

>> Lees ook: Meeste klachten codecommissie over lage prijs en contractwisseling

Positief resultaat

“Juist in Coronatijd zien we het belang van goed partnership tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers, zodat je ook in moeilijke tijden elkaar blijft betrekken in het zoeken van redelijke en billijke oplossingen voor problemen. Het appel van de Code is daarbij des te meer van belang, en hoe sterker de ondernemers in de branche daarin het gemeenschappelijk belang willen uitdragen, des te meer draagvlak is er voor”, aldus Blokland.

Hij verwacht een positief resultaat en kijkt uit naar het gesprek met een vertegenwoordiging van het bestuur van SieV.

>> Lees ook: Naleving schoonmaakcode tijdens coronacrisis baart Blokland ‘enorme zorgen’