EW Facility Services houdt WTC The Hague blinkend schoon

EW Facility Services houdt WTC The Hague blinkend schoon

EW Facility Services heeft er een mooie opdrachtgever bij. Het schoonmaakbedrijf mag sinds januari 2023 de algemene ruimten en diverse kantoorruimten bij WTC The Hague spic en span houden. "Een locatie die ons op het lijf geschreven is", zo laat de schoonmaakorganisatie weten.

Luxe kantoren, diverse horeca, conferentie- en vergaderruimtes, health en wellness, een hotel en een Art Gallery. WTC The Hague legt zowel haar huurders als haar bezoekers graag in de watten met hoogwaardige faciliteiten. Alles moet dan ook tot in de puntjes verzorgd en schoon zijn. Dit zorgt voor veel dynamiek. Iets waar EW prima mee kan omgaan, aldus Caspar Vijverberg, Manager New Business.

“Wij kennen onze oorsprong in hotelschoonmaak en daarnaast behoren ook locaties als Thialf in Heerenveen, Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en De Nederlandsche Bank tot onze portefeuille. Het inspelen op wisselende bezoekersaantallen en voldoen aan een variëteit aan wensen en behoeften is voor ons core business. Wij weten heel goed welke capaciteit waar en wanneer gewenst is.”

Facility host

Beleving speelt een grote rol bij WTC The Hague. Iedereen die de Lobby, het kloppend hart van het gebouw, binnenloopt krijgt een gastvrij welkom. De lobby moet daarom altijd schoon en fris zijn. Om dit te waarborgen, zet EW haar eigen facility host in, die dagelijks te maken heeft met schoonmaakwerkzaamheden, servicewerkzaamheden en nalooprondes. Vijverberg: “Daarnaast ondersteunt deze collega ons schoonmaakteam bij ad hoc werkzaamheden en de opvolging van klachten en calamiteiten. Onze facility host is voor het facilitaire team van WTC The Hague het dagelijkse aanspreekpunt. Op strategisch niveau is onze rayonmanager het aanspreekpunt. Zij is zeer ervaren in de hotellerie en verantwoordelijk voor de invulling van onze samenwerking.”

Duurzaamheid

Bij het WTC The Hague werken enkele EW-medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook op het vlak van materialen kiest EW voor duurzaamheid. Zo gebruiken de schoonmakers onder meer biobased schoonmaakmiddelen, gestabiliseerd ozonwater en zetten ze refurbished schoonmaakmachines in.

Innovatieve pilots

Ook is er ruimte voor innovatieve pilots vanuit het EW Innovatielab. “De eerste pilot die we in 2023 gaan uitvoeren is de inzet van de BubbleFlush, een milieuvriendelijke toiletreiniger waarbij er geen toiletreinigers met chemicaliën nodig zijn om schoon te maken.”