Helft van de mannen plast zittend

Helft van de mannen plast zittend

Zo'n 44% van de mannen gaat op het toilet zitten tijdens het plassen, zo blijkt uit een Japanse enquête. Een vijfde van de zittende mannen wordt daartoe verplicht door hun familie.

Een van de grootste clichès: de dames plassen zittend en de heren doen dit staand. Maar uit het Japanse onderzoek blijkt dus dat slechts de helft van de mannen wel eens staat tijdens het plassen.

De voornaamste reden? Ze willen de vloer graag schoonhouden, zonder urine spetters. De meerderheid van de mannen gaat vrijwillig zitten, omdat ze het zelf fijner vinden. Maar één op de vijf zitters moet gedwongen door de knieën omdat hun familie dat van ze eist.

Japan Toilet Labo

Het onderzoek werd gedaan door Japan Toilet Labo, een organisatie die de toiletomstandigheden voor kinderen wil verbeteren. Bij grote rampen delen zij bijvoorbeeld mobiele toiletten uit voor kinderen. Voor het onderzoek werden 515 mannen ondervraagd in de leeftijdscategorie 20 t/m 69 jaar over hun plasgewoontes.

Nog zo’n opmerkelijk resultaat is dat 39 procent van de ondervraagde heren aangeeft moeite te hebben met plassen als er iemand achter hen staat.

Lees ook:
Nationaal Toiletonderzoek 2017: waar treft u een schoon toilet aan?
Toiletonderzoek scoort in de media

Like onze Facebookpagina: