Helft van de mannen plast zittend

Helft van de mannen plast zittend

Zo'n 44% van de mannen gaat op het toilet zitten tijdens het plassen, zo blijkt uit een Japanse enquête. Een vijfde van de zittende mannen wordt daartoe verplicht door hun familie.

Een van de grootste clichès: de dames plassen zittend en de heren doen dit staand. Maar uit het Japanse onderzoek blijkt dus dat slechts de helft van de mannen wel eens staat tijdens het plassen.

De voornaamste reden? Ze willen de vloer graag schoonhouden, zonder urine spetters. De meerderheid van de mannen gaat vrijwillig zitten, omdat ze het zelf fijner vinden. Maar één op de vijf zitters moet gedwongen door de knieën omdat hun familie dat van ze eist.

Japan Toilet Labo

Het onderzoek werd gedaan door Japan Toilet Labo, een organisatie die de toiletomstandigheden voor kinderen wil verbeteren. Bij grote rampen delen zij bijvoorbeeld mobiele toiletten uit voor kinderen. Voor het onderzoek werden 515 mannen ondervraagd in de leeftijdscategorie 20 t/m 69 jaar over hun plasgewoontes.

Nog zo’n opmerkelijk resultaat is dat 39 procent van de ondervraagde heren aangeeft moeite te hebben met plassen als er iemand achter hen staat.

Lees ook:
Nationaal Toiletonderzoek 2017: waar treft u een schoon toilet aan?
Toiletonderzoek scoort in de media

Like onze Facebookpagina:

"Kleuters laten een toilet nog schoner achter dan studenten"

"Kleuters laten een toilet nog schoner achter dan studenten"

Mounia Benyahia werkt sinds 2000 als schoonmaker bij Tilburg University en vindt dat er meer waardering voor schoonmaakwerk mag zijn. "Kleuters laten een toilet nog schoner achter dan studenten", stelt ze in een (link: https://universonline.nl/nieuws/2023/01/24/schoonmaker-mounia-benyahia-mensen-laten-van-alles-op-het-toilet-achter/ text: artikel op de website van universiteitsmagazine Univers target: _blank).

Nationaal Toiletonderzoek: hoe werkt dat precies?

Nationaal Toiletonderzoek: hoe werkt dat precies?

Een organisatorisch probleem en vervolgens twee jaar covid, dat resulteerde in drie jaar lang geen Nationaal Toiletonderzoek. Maar Service Management en de Facility Trade Group zijn weer terug met hét onderzoek naar hygiëne in openbare toiletten. Voor de uitkomst lijkt die pauze weinig verschil te hebben gemaakt. In 2018 was 41 procent schoon, nu is dat 40,4 procent. Ook nu weer wonnen de dames nipt, maar het allerschoonste toilet troffen we aan op een vakantiepark in Zuid-Holland, bij de heren. *Tekst: Dick van Zomeren*

Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2022 bekend: Slechts 40,4 procent van de toiletten bacteriologisch schoon

Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2022 bekend: Slechts 40,4 procent van de toiletten bacteriologisch schoon

De kans om in Nederland een schoon toilet aan te treffen is met 40,4 procent schrikbarend laag. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2022 van vakblad Service Management en facilitaire groothandel Facility Trade Group.

7 tips voor een hygiënisch toiletbezoek tijdens de vakantie

7 tips voor een hygiënisch toiletbezoek tijdens de vakantie

Helaas komt het nog wel eens voor: Nederlanders die na een paar dagen op hun vakantieadres last krijgen van buikgriep of andere infecties. De oorzaak wordt vaak gezocht in bijvoorbeeld  het ongewone buitenlandse eten, beperkte keukenhygiëne of de kwaliteit van drinkwater. Maar toch blijkt vaak het toiletbezoek onderweg naar het vakantieadres de boosdoener. Hoe zorg je er nou voor dat jij niet de dupe wordt van onhygiënische toiletten op vakantie?