FGB Facility Estate beëindigt bedrijfsactiviteiten per 1-10 a.s.

FGB Facility Estate beëindigt bedrijfsactiviteiten per 1-10 a.s.

Per 1 oktober stopt FGB Facility Estate haar bedrijfsactiviteiten. Dit besluit heeft de directie, in samenspraak met de board of directors van de Flexim Group, genomen, naar aanleiding van de teruglopende omzet als gevolg van de coronacrisis, aldus het persbericht dat door Robin Kleen en Sander Donkers, directie van FGB Facility Estate, is verstuurd.Volg Service Management op LinkedIn:

In het eerste kwartaal van 2020 bereikte FGB Facility Estate, een samenvoeging van FGB Facility Group en Facility Estate, nog een recordomzet.

Omzet door corona liep snel terug in Q2

Het tweede kwartaal zag het bedrijf echter de omzet snel teruglopen door de impact van corona op de economie en het facilitaire werkveld.
“We werden ingehaald door de werkelijkheid. Zodra de ernst van de coronacrisis duidelijk werd, werden er van de een op de andere dag opdrachten (soms voortijdig) stop gezet en kwamen er geen of nauwelijks aanvragen meer binnen.”

>> Lees ook: UWV: sterkste stijging WW-uitkeringen bij schoonmaakbranche

Continuïteit van het bedrijf kan niet worden veiliggesteld

De huidige marktontwikkelingen hebben een dusdanig groots en duurzaam effect op de continuïteit van FGB Facility Estate dat de continuïteit van het bedrijf niet kan worden veiliggesteld. Het zou een kwestie van tijd zijn voordat er sprake zou zijn van een surseance van betaling of faillissement.
Om dit te voorkomen en zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden (een aantal overeenkomsten wordt voortgezet door de Flexim Group), is besloten dat de activiteiten binnen FGB Facility Estate volledig worden beëindigd.

>> Lees ook: Aantal faillissementen in categorie schoonmaak steeg in mei

Emotioneel en pijnlijk besluit

Het was voor de directie een emotioneel en pijnlijk besluit, aldus het persbericht. “De plannen waren totaal het tegenovergestelde; groei en mooie projecten realiseren waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. Het ging lukken, we lagen daarvoor op koers, dat hebben de eerste resultaten laten zien. Het is dan ook bijzonder triest dat we onze activiteiten met dit besluit moeten neerleggen. De gehele directie leeft mee met de collega’s die na zoveel mooie jaren in deze crisis hun baan verliezen. Wij zijn ze dankbaar en voelen ons bevoorrecht met zulke fijne collega’s te mogen samenwerken, zonder deze collega’s had FGB Facility Estate geen enkel bestaansrecht gehad.”