Facto Congres besteedt aandacht aan facilitaire robots in de praktijk

Facto Congres besteedt aandacht aan facilitaire robots in de praktijk

Het programma van Facto Congres, dat plaatsvindt op donderdag 21 september in Nieuwegein, krijgt steeds meer vorm. In totaal worden tien presentaties aangeboden. Mieke Sprinkhuizen, Branchemanager Innovatie bij Gom, is gespreksleider over het onderwerp Robotisering in FM: de (mis)match tussen visie en praktijk.

Robotisering kan theoretisch een prachtige oplossing bieden voor de uitdagingen van de facilitaire markt, onder andere op het gebied van arbeidsmarktkrapte en fysiek belastende functies. Zeker binnen schoonmaak worden er grote stappen gezet op het gebied van robotisering.

Match tussen visie en praktijk

Sprinkhuizen werkt bijna 20 jaar in verschillende (management)functies bij verschillende divisies van Facilicom. Sinds twee jaar is ze Branchemanager Innovatie bij Gom. In de rol haalt ze trends en ontwikkelingen op uit de markt en bedenkt daar oplossingen en innovaties voor. Tijdens het Facto Congres deelt zij samen met experts en facilitair eindverantwoordelijken de ervaringen met facilitaire robots uit de praktijk. In hoeverre is er een match tussen de visie en de huidige praktijk? Wat werkt al wel en wat nog niet? Aan het gesprek neemt onder meer ook prof. Dr. Ir. David Abbink, hoogleraar Haptic Human-Robot Interaction aan de TU Delft deel.

Futureproof Workplace

Het Facto Congres vindt 21 september plaats in De Woonindustrie in Nieuwegein. Het thema is Futureproof Workplace. Net als vorige edities bestaat het congres uit een plenaire opening en sluiting. Daartussen zijn er in drie rondes parallelle presentaties. In totaal worden tien presentaties aangeboden. Zo geeft ook neuropsycholoog Elke Geraerts een presentatie over ‘De Mentale Reset’. Het programma wordt momenteel nog verder ingevuld. Kijk op de website voor de actuele stand van zaken.