VIDEO: Frans de Pon is Glazenwasser van het Jaar 2022

VIDEO: Frans de Pon is Glazenwasser van het Jaar 2022

De jury van de Golden Service Awards maakte onlangs de winnaars van de Golden Service Awards bekend. Frans de Pon (Gom Specialistische Reiniging, Fontys Hogeschool, Eindhoven) werd Glazenwasser van het Jaar 2022. We gingen langs bij Frans om zijn reactie te vernemen.

Glazenwasser van het Jaar 2022

Frans de Pon - Gom Specialistische Reiniging - Fontys Hogeschool - Eindhoven
Frans is een glazenwasser in hart en nieren met ruime ervaring in het werk. “Na eerst ruim tien jaar samen met zijn maat op de bus heel goed werk te hebben geleverd bij veel verschillende opdrachtgevers, heeft hij in 2021 de stap gemaakt naar meewerkend voorman bij Fontys Hogeschool. Een stapje omhoog. Dat heeft hij dubbel en dwars zelf verdiend. In dit team heeft hij een echte voorbeeldfunctie. Dat schept een verwachting, maar hij pakt het goed en serieus op. Zonder uit het oog te verliezen dat werk leuk moet zijn en blijven. Frans communiceert goed met de klant en collega’s. De voor- en nabespreking zijn hierin heel belangrijk: vooraf meldt Frans zich netjes aan en neemt de werkzaamheden door. Na het geleverde werk is de controleronde samen met de opdrachtgever cruciaal. Tijdens deze ronde wordt alles nog even besproken.”

De jury: “Hij is goed op de hoogte van regelgeving. Van Arbowet, branche RI&E, project RI&E en locatieregels en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Frans is een uitmuntende vertegenwoordiger voor het bedrijf.”

Over de Golden Service Awards

De Golden Service Awards hebben een helder doel: een stevige bijdrage leveren aan de kwaliteit en imago van de schoonmaaksector. Werken aan het belang en het bevorderen van de zichtbaarheid en uitstraling, als onafhankelijk en kwalitatief sterk platform. Met dank aan de ambassadeurs die achter de Golden Service Awards staan. Dat zijn Alpheios, CSU, EW Facility Services, Hago, Gom, Numatic, Schoonmakend Nederland en SVS Opleidingen. Zij maken deze verkiezing mede mogelijk.