Cedris: 'Maak nu werk van de inclusieve arbeidsmarkt'

Cedris: 'Maak nu werk van de inclusieve arbeidsmarkt'

Volg Service Management op LinkedIn:

‘En nu voortvarend werk maken van een inclusieve arbeidsmarkt, een arbeidsmarkt waarop iedereen kan meedoen. De politiek moet de gedane beloftes op dit vlak waarmaken’. Dat zegt Cedris, de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Op basis van de verkiezingsuitslag, geeft Cedris aan dat er een grote meerderheid in de Tweede Kamer is die de baankansen voor mensen met een arbeidsbeperking wil verhogen.

Iedereen werk bieden

“De basis van de arbeidsmarkt schreeuwt om versterking. Werkgevers en werknemers moeten overal in het land kunnen rekenen op ondersteuning op maat. Dat is hard nodig, zodat veel meer werknemers met een arbeidsbeperking de waarde van werk kunnen ervaren. Als het even kan bij een reguliere werkgever, als het moet op een beschutte werkplek”, aldus Job Cohen, voorzitter van Cedris.

De sociaal ontwikkelbedrijven die kwetsbare werknemers en werkzoekenden begeleiden en ondersteunen naar betaald werk en inzetten op het ontwikkelen van mensen vervullen hierin een essentiële rol. Uiteindelijk is het doel om iedereen werk te bieden op de best passende plek.

Extra financiële inzet

Cedris pleit voor extra financiële inzet, waardoor ook de meest kwetsbare mensen zich kunnen ontwikkelen en kunnen rekenen op een betaalde baan en verwacht dat dit in het regeerakkoord wordt opgenomen. Dat is noodzakelijk om de baankansen voor mensen met een arbeidsbeperking drastisch te verbeteren.

Lees ook: