Duurzame schoonloopmat voor schonere scholen

Duurzame schoonloopmat voor schonere scholen

Spelen in de zandbak, voetballen op het gras of tikkertje doen op een groen schoolplein; kinderen kunnen heel wat zand, bladeren en viezigheid naar binnen lopen in een school of kinderdagverblijf. CSU heeft daarom samen met CWS Nederland een duurzame schoonloopmat ontwikkeld voor basisscholen en kinderdagverblijven.

De kleurrijke schoonloopmat bestaat volledig uit gerecyclede petflessen. Bovendien wordt voor de mat gebruik gemaakt van een duurzaam wasproces, waardoor de CO2 uitstoot veel lager is, meldt CSU op haar website. “Maar liefst tachtig procent van het vocht, vuil en stof wordt in een gebouw naar binnengelopen en voor je het weet is er al vervanging van de vloeren nodig. De levensduur van de vloeren wordt met deze schoonloopmat verlengd. Zo draagt de mat bij aan een schonere, duurzame wereld."

Pilot in Schiedam

De komende weken start een pilot met deze mat bij OBS de Taaltuin van Stichting Primo in Schiedam. Gedurende de proef wordt de hoeveelheid opname van zand en vuil in de mat gemeten en wordt gezorgd voor tijdige omwisseling. Met als doel: minder zandinloop in de school.