Duurzame handdesinfectiemiddelen met Ctgb-toelating

Duurzame handdesinfectiemiddelen met Ctgb-toelating

Nog altijd is er veel aandacht voor handhygiëne in openbare ruimtes en het bedrijfsleven. Met de nieuwe Dermal Med-lijn handdesinfectiemiddelen wil producent HYGENIQ laten zien dat effectief desinfecteren ook duurzaam en verantwoord kan.

De vraag naar desinfectiemiddelen groeide flink tijdens de eerste piek van de coronapandemie in 2020. Om tekorten te voorkomen gaf de overheid in deze periode een tijdelijke vrijstelling op het verkopen van desinfectiemiddelen. Deze vrijgestelde producten zouden niet zo uitvoerig zijn getest als desinfectiemiddelen met een Ctgb-toelating. Voor HYGENIQ was dit aanleiding om zelf ecologische desinfectiemiddelen te ontwikkelen en deze wel te onderwerpen aan de controle van het Ctgb. Het resultaat was de Dermal Med-lijn.

Binnen 30 seconden handen bacterievrij

De Dermal Med-lijn bestaat uit een desinfecterende handgel en -spray. Deze handdesinfectieproducten werken op basis van bio-alcohol, wat bacteriën (exclusief bacteriesporen en mycobacteriën), gisten, schimmels en omkapselde virussen bestrijdt. Uit de testen van het lab bleek dat de producten binnen 30 seconden de handen bacterievrij maken.

Huidvriendelijk

Een belangrijk aandachtspunt was de huidvriendelijkheid van de producten. “Personeel werkzaam in de gezondheidszorg, horeca en voedselindustrie zijn zeer frequente gebruikers van desinfectiemiddelen. We vonden het juist voor deze mensen belangrijk om een middel te bieden dat desinfecteert zonder dat het de handen uitdroogt of beschadigd”, aldus Henk Toering, CCO bij HYGENIQ. Naast veiligheid voor de mens, zijn de producten ook ontwikkeld met respect voor dier en milieu, zoals staat beschreven in het duurzaamheidsmanifest van de schoonmaakexpert.

Duurzaamheidsmanifest

Dat duurzaamheidsmanifest wordt aangehouden bij de ontwikkelen van alle producten van HYGENIQ. Het bedrijf, dat als sinds 2012 een uitgebreid assortiment ecologische en veilige reinigingsproducten voor de professionele schoonmaakmarkt ontwikkelt en produceert, heeft dan ook het streven een circulaire toekomst te creëren, waarin iedereen bijdraagt aan een schonere wereld. Bij de aanschaf van de nieuwe producten biedt HYGENIQ tijdelijk een gratis KiQ-desinfectiepaal aan. Met deze hygiënezuil kunnen mensen contactloos hun handen desinfecteren.